PLANITOP 540. Neomočljiva cementna fina malta naravnega izgleda za zaključno obdelavo ometov in betonskih površin

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "PLANITOP 540. Neomočljiva cementna fina malta naravnega izgleda za zaključno obdelavo ometov in betonskih površin"

Transcription

1 ang., it. PLANITOP 540 Neomočljiva cementna fina malta naravnega izgleda za zaključno obdelavo ometov in betonskih površin PODROČJE UPORABE Fina malta naravnega izgleda za zaključno obdelavo zunanjih in notranjih betonskih elementov in»dozorelih«ometov pred barvanjem. Tipični primeri uporabe Fina obdelava dozorelih tradicionalnih apneno cementnih ali industrijsko pripravljenih malt za omete. Fina obdelava manjših nepravilnosti betonskih sten pred barvanjem. Fina obdelava stikov med stropnimi elementi. Fina obdelava površin prefabriciranih betonskih elementov kot so plošče, stebri in nosilci. Fina obdelava nepravilnosti estrihov in ometanih sten pred polaganjem talnih in stenskih oblog iz keramičnih ploščic. TEHNIČNE ZNAČILNOSTI Planitop 540 je neomočljiva, enokomponentna, industrijsko (gotovo) pripravljena, normalno vezoča mlata fine granulacije za zaključno obdelavo v beli ali sivi barvi, izdelana na osnovi cementnega veziva, izbranih agregatov ustrezne zrnavostne sestave, specialnih dodatkov in sintetičnih polimerov v prahu, skladno s formulacijo, razvito v raziskovalnih laboratorijih podjetja MAPEI. Ko Planitop 540 zmešate z vodo, dobite zaradi njegove posebne sestave malto, ki je enostavna za nanos z gladko kovinsko lopatico in finalno obdelavo s spužvo, ter po osušitvi dosega visoke sprijemne trdnosti. Planitop 540 lahko nanašate v debelini do največ 3 mm. V primeru potrebe po večjih debelinah nanosa, vendar ne več kot 6 mm, izvedite zaključno obdelavo v vsaj dveh slojih. Obloge iz keramičnih ploščic lahko z MAPEI-jevimi cementnimi lepili izvedete 4 dni po vgradnji Planitop-a 540. Zaradi fine površine so za zaključno obdelavo Planitop-a 540 najprimernejši tankoslojni zaključni obarvani ometi, kot so Silexcolor Tonachino, Silancolor Tonachino ali Quarzolite Tonachino. Če ni posebej predpisano, pa lahko površino samo prebarvate z eno od zaščitno-dekorativnih barv, kot so Elastocolor Pittura, Silexcolor Pittura, Silancolor Pittura, Colorite Performance, Quarzolite Pittura ali Dursilite. Slednja se lahko uporablja le za dekorativno obdelavo notranjih ali zunanjih površin, ki so delno pokrite in zaščitene pred neposrednim vplivom sonca in dežja. V ugodnih vremenskih razmerah lahko tankoslojne obarvane omete ali zaščitno-dekorativne barve nanašate na 1 teden star nanos Planitop-a 540.

2 Planitop 540 je v skladu z zahtevami standarda (»Proizvodi in sistemi za zaščito in popravilo betonskih konstrukcij: Definicije, zahteve, kontrola kakovosti in ovrednotenje skladnosti - 9. del: Splošna načela za uporabo proizvodov in sistemov«) in v skladu s kot zaščitni sloj / coating (C) z načeli MC in IR (»Sistemi za zaščito betona«). Poleg tega je izdelek je v skladu s standardom klasificiran kot GP malta (»Malta za zunanje/notranje omete za splošno uporabo«) razreda CS IV. POMEMBNI NASVETI Ne uporabljajte Planitop-a 540 za nanose v debelinah večjih od 3 mm (uporabite Mapegrout LM2K ali Planitop Rassa & Ripara). Ne nanašajte Planitop-a 540, če je temperatura nižja od +5 C ali višja od +35 C. Ne dodajajte Planitop-u 540 cementa, apna, mavca ali agregata. Ne nanašajte Planitop 540 neposredno na mavčne ali anhidritne podlage; mavčne omete predhodno obdelajte s temeljnim premazom Primer G. Ne nanašajte Planitop-a 540 na nečiste ali prhke / drobljive podlage. Za zaščito hidrotehničnih objektov ali abrazijsko obremenjenih površin uporabite Mapefinish ali Mapefinish HD. Ne uporabljajte Planitop-a 540 na prebarvanih površinah ali površinah, ki so obdelane z zaključnimi plastificiranimi ometi (uporabite Planitop 200, Planitop 207 ali Planitop 210). Ne nanašajte Planitop-a 540 v vetrovnem vremenu ali kadar so površine izpostavljene direktnemu osončenju. Ne nanašajte Planitop-a 540 na izsuševalne omete (uporabite izdelke za fino obdelavo sten iz linije MapeAntique ali izdelke za barvno zaščitno-dekorativno obdelavo iz linije Silexcolor ali Silancolor). NAVODILO ZA UPORABO Priprava podlage Podlaga mora biti zdrava in popolnoma čista. Če je površina umazana, je priporočljivo, da jo operete z vodo, da odstranite prah in vse nečistoče, ki bi lahko vplivale na kakovost oprijema malte. Pred nanosom Planitop-a 540 mora voda površinsko izhlapeti. Če so po pranju na površini podlage še vedno prisotne nečistoče, ki bi lahko vplivale na slabši oprijem, uporabite ustrezen MAPEI temeljni premaz (posvetujte se s tehnično službo). Priprava izdelka V čisto posodo vlijte 6-6,5 litra vode. Med mešanjem z električnim mešalnikom počasi dodajajte vsebino 25 kg vreče Planitop-a 540. Mešajte toliko časa, da dobite homogeno malto brez grudic ter ostankov suhega materiala na obodu in dnu mešalne posode. Za pripravo uporabite namenski električni mešalnik z nizkimi obrati, da preprečite vmešavanje zraka v mešanico. Da zagotovite popolno dispergiranje in učinkovito delovanje vseh kemijskih dodatkov v mešanici priporočamo, da pripravljen izdelek pustite zoreti približno 3 minute in ga pred samo uporabo še enkrat premešate. Izogibajte se ročni pripravi mešanice.

3 Nanašanje izdelka Izdelek na pripravljeno podlago nanašajte z gladko kovinsko lopatico v debelini do največ 3 mm. Vpojne podlage, kot so ometi in betoni, predhodno omočite z vodo. Zaključno površinsko obdelavo lahko izvedete s kovinsko gladilko ali z vlažno spužvo nekaj minut po nanosu. V obdobjih ali pogojih visokih temperatur in vetrovnih ter sončnih dni, površine nanesene malte po njenem pričetku strjevanja pršite z vodo, (ko ob rahlem pritisku s prstom ni več viden površinski odtis) in s pršenjem nadaljujte še nekaj naslednjih dni do popolne otrditve, da se izognete njenemu prehitremu sušenju in higrometrskem krčenju, ki lahko povzroči nastanek»divjih«razpok. PREVIDNOSTNI UKREPI MED IN PO VGRADNJI Če je temperatura okoli 20 C, posebni previdnostni ukrepi niso potrebni. Pri visokih ali nizkih temperaturah ter v primeru močnega prepiha je potrebno podvzeti običajne varnostne ukrepe, ki veljajo za uporabo izdelkov na cementni osnovi. Za boljše končne in zaščitne lastnosti priporočamo zaključno, dekorativno obdelavo površin z barvnimi premaznimi sistemi iz linije izdelkov Silexcolor, Silancolor, Elastocolor, Quartzolite, Colorite ali Dursilite. Slednji se lahko uporabljajo le za dekorativno obdelavo notranjih ali zunanjih površin, ki so delno pokrite in zaščitene pred neposrednim vplivom sonca in dežja. Čiščenje Orodje takoj po opravljenem delu očistite z vodo. Strjeni material lahko odstranite le mehansko. BARVE Siva in bela. PORABA Približno 1,2 kg/m 2 (za mm debeline). PAKIRANJE 25 kg vreče. SKLADIŠČENJE Planitop 540 se lahko skladišči 12 mesecev v originalno zaprti embalaži in suhem prostoru. Izdelek je v skladu s pogoji Priloga XVII k Uredbi (EC) št. 1907/2006 (REACH), točka 47. VARNOSTNA NAVODILA ZA PRIPRAVO IN UPORABO Planitop 540 je dražilen, in lahko povzroči poškodbe, če pride v stik z očmi. Med uporabo izdelka zaščititi obraz, oči in uporabljajte zaščitne rokavice. Če izdelek pride v stik z kožo ali očmi, ga takoj izperite z veliko količino vode, če je potrebno poiščite zdravniško pomoč. Podrobnejše informacije o varni uporabi lahko najdete v zadnji verziji varnostnega lista. IZDELEK ZA POKLICNE IZVAJALCE.

4 OPOZORILO Kljub temu, da zgoraj navedeni podatki in navodila ustrezajo našim najboljšim izkušnjam, so samo indikativnega pomena in morajo biti potrjeni v praksi. Zato pred uporabo izdelka preverite, če je primeren za predvideno uporabo in prevzemite vsako odgovornost, ki lahko izhaja iz uporabe. Prosimo upoštevajte vedno zadnjo verzijo tehničnega lista, objavljeno na spletni strani Reference o izdelku so na razpolago na podlagi vaših zahtev in na spletni strani jiva cementna fina malta za zaključno obdelavo ometov in betonskih površin v notranjih in zunanjih prostorih skladno s standardoma in TEHNIČNI PODATKI (značilne lastnosti) PREPOZNAVNE LASTNOSTI IZDELKA Oblika sestave: prah Barva: siva in bela Največji premer zrna agregata ( ) (mm): 0,4 Nasipna prostorninska masa (kg/m 3 ): 1200 Vsebnost trdne snovi (%): 100 PODATKI O UPORABI IZDELKA (pri + 23 C in 50% relativni zračni vlagi) Barva mešanice: siva ali bela 100 delov Planitop-a 540 s deli vode Mešalno razmerje: (6,0-6,5 litra vode na 25 kg vrečo izdelka) Oblika sestave: tiksotropna nanosljiva z lopatico Prostorninska masa ( ) 1600 (kg/m 3 ): Dovoljena temperatura za delo: od +5 C do +35 C Čas obdelavnosti ( ) približno 1 ura Največja možna debelina nanosa (mm): 3 Čas čakanja pred polaganjem oblog iz keramičnih ploščic: 4 dni Minimalni čas čakanja pred barvanjem z barvnimi premazni linije Silexcolor, 28 dni Silancolor, Elastocolor, Quarzolite, Colorite ali Dursilite: KONČNE LASTNOSTI IZDELKA (delež vode v mešanici 25 %) Preskusni parameter: Tlačna trdnost (MPa): Metoda preizkusa Klasifikacija v skladu s zaščitni sloj (C) načela MC in IR Lastnosti izdelka Ni zahtevana 15 (po 28 dneh)

5 Sprijemna trdnost z betonom (podlaga vrste MC 0,40) skladno s 1766 (MPa): Neprepustnost izražena kot prepustnost za prosto vodo (kg/m 2. h 0,5 ): Parna prepustnost - ekvivalentno debelini zraka S D (m): Preskusni parameter: Tlačna trdnost po 28 dneh (N/mm 2 ): Sprijemna trdnost s podlago (N/mm 2 ): Kapilarno vpijanje vode [kg/(m 2 min 0,5 )]: Koeficient prepustnosti za vodno paro (µ): Toplotna prevodnost (λ 10, suho ) (W/m K): ISO Metoda preizkusa Za toge sisteme brez prometa 1 s prometom 2 W < 0,1 Razred I S D < 5 m Razred II 5 m S D 50 m Razred III S D > 50 m Klasifikacija v skladu s CS I (od 0,4 do 2,5) CS II (od 1,5 do 5,0) CS III (od 3,5 do 7,5) CS IV ( 6) Deklarirana vrednost in vzorec porušitve (FP) 1 (po 28 dneh) W < 0,1 Razred III (nizka prepustnost skladno s SIST EN S 0 = 0,1 Razred I (prepustnost za vodno paro) Lastnosti izdelka Razred CS IV 0,5 vzorec porušitve (FP)=B Od razreda W 0 do razreda W2 Razred W 2 Deklarirana vrednost SIST Vrednost iz preglednice EN ,45 (P=50%) Odziv na požar: Euroclass E POPIS DEL Fina malta za zaključno obdelava nepravilnosti zunanjih in notranjih betonskih elementov in»dozorelih«ometov pred barvanjem po postopku ročnega nanosa in zaključne obdelave s kovinsko gladilko ali vlažno spužvo, z uporabo enokomponentne sive ali bele malte na osnovi specialnih veziv visoke odpornosti, izbranih agregatov ustrezne zrnavostne sestave, specialnih dodatkov in sintetičnih polimerov v prahu (kot npr. MAPEI Planitop 540) v debelini nanosa do največ 3 mm v enem sloju. Klasifikacija izdelka: Zaključna fina malta za beton, opremljena s CE znakom skladno s standardom klasificirana kot zaščitni sloj (C) z načeli MC in IR. Malta za omete, opremljena s CE znakom skladno s standardom klasificirana kot GP malta razreda CS IV. Izdelek mora izkazovati sledeče lastnosti: Mešalno razmerje: 100 delov Planitop-a 540 s deli vode (6,0-6,5 litra vode na 25 kg vrečo izdelka)

6 Prostorninska masa ( ) 1600 (kg/m 3 ): Temperatura za delo: od +5 C do +35 C Čas obdelavnosti ( ) približno 1 ura Največja možna debelina nanosa (mm): 3 Čas čakanja pred polaganjem oblog iz 4 dni keramičnih ploščic: Minimalni čas čakanja pred barvanjem: 7 dni Končne Lastnosti Izdelka (delež vode v mešanici 25 %

Kerapoxy. Dvokomponentna, epoksidna fugirna masa, enostavna za nanašanje in preprosta za čiščenje, idealna za fugiranje keramičnih ploščic in mozaika

Kerapoxy. Dvokomponentna, epoksidna fugirna masa, enostavna za nanašanje in preprosta za čiščenje, idealna za fugiranje keramičnih ploščic in mozaika RG EN 13888 CONFORME ALLA NORMA EUROPEA MALTA REATTIVA PER FUGHE Kerapoxy CQ Dvokomponentna, epoksidna fugirna masa, enostavna za nanašanje in preprosta za čiščenje, idealna za fugiranje keramičnih ploščic

More information

-

- e-mail: info@meiser.de - www.meiser.de Znamka ARTOS proizvajalca Meiser nudi idealne rešitve za izgradnjo sodobnih vinogradov in sadovnjakov. Geometrija, mehanske lastnosti, kakovost materiala uporabljenega

More information

PROGRAM 2008 Profesionalna kvaliteta za profesionalce.

PROGRAM 2008 Profesionalna kvaliteta za profesionalce. www.schoenox.com PROGRAM 2008 Profesionalna kvaliteta za profesionalce. v Sloveniji Murska Maribor Kranj Celje Ljubjana Nova Gorica Novo Mesto Tehnounion Zastopstva d.o.o. Masljeva 3. 1230 Domžale Slovenija

More information

Leto XI številka 31 junij novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana. [ Svet ] MAPEI

Leto XI številka 31 junij novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana. [ Svet ] MAPEI Leto XI številka 31 junij 2015 - novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana [ Svet ] MAPEI 31 Mapefloor System Ultratop System Sistemi za visoko obremenjene tlake. Izdelki

More information

Varnostni list. ODDELEK 3: Sestava/podatki o sestavinah Snov / zmes: zmes (Sestava črnila) EU stavki R

Varnostni list. ODDELEK 3: Sestava/podatki o sestavinah Snov / zmes: zmes (Sestava črnila) EU stavki R Varnostni list ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1 Identifikator izdelka: Kartuša s črnilom EPSON T6915 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe:

More information

VARNOSTNI LIST. ODDELEK 1. Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja. ODDELEK 2. Določitev nevarnosti ATROPINIJEV SULFAT

VARNOSTNI LIST. ODDELEK 1. Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja. ODDELEK 2. Določitev nevarnosti ATROPINIJEV SULFAT Izdano 01/12/2016 rel. # 1 01/12/2016 # 1 / 8 ODDELEK 1. Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1. Identifikator izdelka Trgovsko ime: Šifra izdelka: 17641 Kemijsko ime: CAS: 5908-99-6 - EC No:

More information

VARNOSTNI LIST. Stran:1/8 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN DRUŽBE/PODJETJA 2. UGOTOVITVE O NEVARNIH LASTNOSTIH 3. SESTAVA/INFORMACIJE O SESTAVINAH

VARNOSTNI LIST. Stran:1/8 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN DRUŽBE/PODJETJA 2. UGOTOVITVE O NEVARNIH LASTNOSTIH 3. SESTAVA/INFORMACIJE O SESTAVINAH Stran:1/8 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN DRUŽBE/PODJETJA Identifikacija snovi ali pripravka: Trgovsko ime: Šifra izdelka: UNIBLACK2 Ni podatka Uporaba snovi/pripravka: Uporaba: vosek za naravne kamne

More information

VENTILI IN HIDRAVLIČNE NAPRAVE

VENTILI IN HIDRAVLIČNE NAPRAVE VENTILI IN HIDRAVLIČNE NAPRAVE V G R A D N J A, Z A G O N I N V Z D R Ž E V A N J E Vgradnja, zagon in vzdrževanje VSEBINA OSNOVNE INFORMACIJE O HIDRAVLIČNIH PROIZVODIH 5 Navezujoči dokumenti 5 Pomembne

More information

Hilti Firestop Acrylic Sealant CFS-S ACR; CP 606

Hilti Firestop Acrylic Sealant CFS-S ACR; CP 606 Datum izdaje: 07/01/2016 Datum obdelave: 07/01/2016 Nadomešča izdajo: 07/01/2016 Verzija: 4.2 ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1. Identifikator izdelka Oblika izdelka Zmes Ime

More information

Varnostni list po 1907/2006/ES, Člen 31. datum izdaje: datum revidirane izdaje:

Varnostni list po 1907/2006/ES, Člen 31. datum izdaje: datum revidirane izdaje: stran: 1 / 7 1 Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja Identificacija izdelka Številka artikla: XXP006937 Pomembne identifikacije uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe Uporaba snovi / pripravka

More information

Leto XI številka 32 november novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana. [ Svet ] MAPEI

Leto XI številka 32 november novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana. [ Svet ] MAPEI Leto XI številka 32 november 2015 - novosti, tehnične rešitve, kultura Poštnina plačana pri pošti 1102 Ljubljana [ Svet ] MAPEI 32 SEJEM EXPO 2015: UVODNIK Ne zavrzimo vsakdanjega kruha Etika, politika

More information

Hydrostatic transmission design Tandem closed-loop circuit applied on a forestry cable carrier

Hydrostatic transmission design Tandem closed-loop circuit applied on a forestry cable carrier Hydrostatic transmission design Tandem closed-loop circuit applied on a forestry cable carrier Vincent KNAB Abstract: This article describes a way to design a hydraulic closed-loop circuit from the customer

More information

ASTRA Vernici S.r.l. FINIPUR 775 SEMILUCIDO (per parquet)

ASTRA Vernici S.r.l. FINIPUR 775 SEMILUCIDO (per parquet) Stran št. 1 / 9 Varnostni list ODDELEK 1. Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1 Identifikator izdelka Šifra: Ime 675.70I.001 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane

More information

Varnostni list. ODDELEK 1:Identifikacijasnovi/zmesiindružbe/podjetja. Oznaka izdelka

Varnostni list. ODDELEK 1:Identifikacijasnovi/zmesiindružbe/podjetja. Oznaka izdelka Varnostni list (vskladuzuredbo KOMISIJE(EU)št.453/2010) Oznaka izdelka ODDELEK 1:Identifikacijasnovi/zmesiindružbe/podjetja Ime izdelka Ime kemikalije Registracijskaštevilka REACH Novex 12% Tris-Glycine

More information

Navodila za uporabo NAMIZNI KAMIN NA ETANOL POLMESEC. Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo NAMIZNI KAMIN NA ETANOL POLMESEC. Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo NAMIZNI KAMIN NA ETANOL POLMESEC IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na

More information

1.4 Telefonska številka za nujne primere: Posvetujte se z osebnim oz. dežurnim zdravnikom, v primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

1.4 Telefonska številka za nujne primere: Posvetujte se z osebnim oz. dežurnim zdravnikom, v primeru življenjske ogroženosti pokličite 112. Stran 1 od 7 ODDELEK 1: Identifikacija snovizmesi in družbepodjetja: 1.1 Identifikator izdelka Št. proizvoda: 01000000CTDEX 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Čistilo

More information

VARNOSTNI LIST. Becton, Dickinson and Company. Industrijska cona Belliver Belliver Way, Roborough, Plymouth, PL6 7BP, Velika Britanija

VARNOSTNI LIST. Becton, Dickinson and Company. Industrijska cona Belliver Belliver Way, Roborough, Plymouth, PL6 7BP, Velika Britanija VARNOSTNI LIST ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1. Identifikator izdelka Trgovsko ime ali oznako zmesi Registracijska številka Sopomenke Jih ni. Številka SDS VS60342 Oznaka izdelka

More information

Varnostni list po 1907/2006/ES, Člen 31. datum izdaje: datum revidirane izdaje:

Varnostni list po 1907/2006/ES, Člen 31. datum izdaje: datum revidirane izdaje: stran: 1 / 7 1 Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja Identificacija izdelka Številka artikla: XXP006180 Pomembne identifikacije uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe Uporaba snovi / pripravka

More information

VARNOSTNI LIST Datum priprave: Datum spremembe: Številka spremembe: 1

VARNOSTNI LIST Datum priprave: Datum spremembe: Številka spremembe: 1 ODDELEK 1: IDENTIFIKACIJA SNOVI/ZMESI IN DRUŽBE/PODJETJA 1.1 Identifikator izdelka: 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Uporaba: Osvežilec zraka. Odsvetovane uporabe:

More information

Varnostni list. Št.različice : 3 BROS Sprej proti komarjem in klopom I Datum izdaje: Datum revizije:

Varnostni list. Št.različice : 3 BROS Sprej proti komarjem in klopom I Datum izdaje: Datum revizije: Stran : 1 / 9 ODDELEK 1 IDENTIFIKACIJA SNOVI/ZMESI IN DRUŽBE/PODJETJA 1.1 Identifikator izdelka: Trgovska oznaka Številka snov/zmes BROS Sprej proti komarjem in klopom I zmes 1.2 Pomembne identificirane

More information

VARNOSTNI LIST Amoniak

VARNOSTNI LIST Amoniak 1/19 ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1 Identifikator izdelka Naziv snovi ali pripravka: Trgovsko ime: Dodatna identifikacija Kemična oznaka:, brezvodni Kemična formula: NH3 Št.

More information

Operating Instructions Navodila za delovanje (Slovenian)

Operating Instructions Navodila za delovanje (Slovenian) Operating Instructions Navodila za delovanje (Slovenian) 3 Dry & Store Global Operating Instructions IMPORTANT SAFEGUARDS This product is for household use. When using electrical products, especially when

More information

KOMPRESOR. Navodila za upravljanje in varnostna opozorila Originalna navodila za uporabo KOMPRESOR

KOMPRESOR. Navodila za upravljanje in varnostna opozorila Originalna navodila za uporabo KOMPRESOR Anleitung_4010363:_ 27.05.2010 16:57 Uhr Seite 1 PKO 270 A1 COMPRESSOR Operation and Safety Notes Original operating instructions KOMPRESOR Pokyny pro obsluhu a bezpečnostní pokyny Originální návod k obsluze

More information

* ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja

* ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja stran: 1 / 10 * ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1 Identifikator izdelka Številka artikla: 789090 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe Sektor

More information

1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec prostorov z vonjem smukec

1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec prostorov z vonjem smukec Stran 1 od 10 ODDELEK 1: Identifikacija snovizmesi in družbepodjetja: 1.1 Identifikator izdelka koda: FFMILMILDEOF 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec

More information

CHE-3F AE/SK Uo/U(Um) 12/20 (24) kv

CHE-3F AE/SK Uo/U(Um) 12/20 (24) kv SN HIBRID CHE-3F AE/SK Uo/U(Um) 12/20 (24) kv Navodilo za montažo Kabelski končnik - zunanja montaža za trižilne SN univerzalne kable AXCES/EXCEL 24 kv CELLPACK GmbH CELLPACK AG Electrical Products Electrical

More information

USE AND MAINTENANCE BOOK NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE

USE AND MAINTENANCE BOOK NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE USE AND MAINTENANCE BOOK NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE CONTENTS 1. INTRODUCTION (UVOD)... 3 1.1 EC- CONFORMITY-CERTIFICATE (CERTIFIKAT KAKOVOSTI)... 3 1.2 CONSTRUCTOR (PROIZVAJALEC-KONSTRUKTOR)...

More information

Navodila za uporabo KOMPRESOR. WZAC 241/50 Originalna navodila za uporabo. Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo KOMPRESOR. WZAC 241/50 Originalna navodila za uporabo. Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo KOMPRESOR IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 WZAC 241/50 Originalna navodila za uporabo Hitro in preprosto do cilja s kodami

More information

JACKETS, FLEECE, BASE LAYERS AND T SHIRTS / JAKNE, FLISI, JOPICE, PULIJI, AKTIVNE MAJICE IN KRATKE MAJICE USA / UK / EU XS S M L XL XXL XXXL

JACKETS, FLEECE, BASE LAYERS AND T SHIRTS / JAKNE, FLISI, JOPICE, PULIJI, AKTIVNE MAJICE IN KRATKE MAJICE USA / UK / EU XS S M L XL XXL XXXL MEN'S - CLOTHING SIZE GUIDES / MOŠKA TAMELA VELIKOSTI OBLEK JACKETS, FLEECE, BASE LAYERS AND T SHIRTS / JAKNE, FLISI, JOPICE, PULIJI, AKTIVNE MAJICE IN KRATKE MAJICE USA / UK / EU XS S M L XL XXL XXXL

More information

Program usklajevanja. Pogosto zastavljena vprašanja o skupni praksi CP4 Obseg varstva črno-belih znamk

Program usklajevanja. Pogosto zastavljena vprašanja o skupni praksi CP4 Obseg varstva črno-belih znamk EN SL Program usklajevanja Pogosto zastavljena vprašanja o skupni praksi CP4 Obseg varstva črno-belih znamk 1. Ali se skupna praksa razlikuje od prejšnje prakse? Skupna praksa pomeni, da nekateri uradi

More information

Varnostni list. Acronal S 790. ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja. ODDELEK 2: Ugotovitve o nevarnih lastnostih

Varnostni list. Acronal S 790. ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja. ODDELEK 2: Ugotovitve o nevarnih lastnostih Varnostni list stran: 1/12 ODDELEK 1: Identifikacija snovi/zmesi in družbe/podjetja 1.1. Identifikator proizvoda Acronal S 790 1.2. Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe

More information

1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec zraka z vonjem spomladansko cvetje

1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec zraka z vonjem spomladansko cvetje Stran 1 od 10 ODDELEK 1: Identifikacija snovizmesi in družbepodjetja: 1.1 Identifikator izdelka koda: FFT 1.2 Pomembne identificirane uporabe snovi ali zmesi in odsvetovane uporabe: Osvežilec zraka z vonjem

More information

ABG TEST d.o.o. Podgorica Laboratorija za ispitivanje asfalta, betona i geomehanike Ul Zetskih Vladara bb Podgorica

ABG TEST d.o.o. Podgorica Laboratorija za ispitivanje asfalta, betona i geomehanike Ul Zetskih Vladara bb Podgorica Dodatak Sertifikatu o akreditaciji broj: Li 08.04 Annex to Accreditation Certificate : Li 08.04 Standard: ISO/IEC 17025 :2011 Datum dodjele/ obnavljanja akreditacije: Date of granting/ renewal of accreditation:.

More information

VPLIV STANDARDOV NA KAKOVOST PROIZVODA IN VPLIV KAKOVOSTI NA PRODAJO IZDELKOV

VPLIV STANDARDOV NA KAKOVOST PROIZVODA IN VPLIV KAKOVOSTI NA PRODAJO IZDELKOV ŠOLSKI CENTER CELJE SREDNJA ŠOLA ZA STROJNIŠTVO IN MEHATRONIKO VPLIV STANDARDOV NA KAKOVOST PROIZVODA IN VPLIV KAKOVOSTI NA PRODAJO IZDELKOV Avtor : Mentorji : Josip Pintar S - 4. b Denis Kač, univ. dipl.

More information

NAVODILA ZA UPORABO. Model DX K DX K DX K DX K DX K DX K. Vinska vitrina

NAVODILA ZA UPORABO. Model DX K DX K DX K DX K DX K DX K. Vinska vitrina Model DX-46.103K DX-80.188K DX-96.270K DX-114.270K DX-180.450K DX-200.450K Vinska vitrina POZOR! Pred uporabo pozorno preberite in sledite vsem varnostnim navodilom in navodilom za uporabo! VSEBINA 1.

More information

Proizvodnja in poraba furnirja. Avtorji: Mitja Piškur

Proizvodnja in poraba furnirja. Avtorji: Mitja Piškur Avtorji: Mitja Piškur September 2014 Contents Proizvodnja in poraba furnirja... 3 Zaključek... 11 Kazalo slik Slika 1: Model Loop 3D Vinterio, blagovna znamka Infiniti podjetja OMP S.r.l., oblikovalec:

More information

LOUDSPEAKER SYSTEM. Operating instructions. Navodila za uporabo. Upute za upotrebu

LOUDSPEAKER SYSTEM. Operating instructions. Navodila za uporabo. Upute za upotrebu 4 LOUDSPEAKER SYSTEM Operating instructions Navodila za uporabo Upute za upotrebu GB SI HR Loudspeaker System Sistem radijskih zvočnikov Sistem radijskih zvučnika KH 2525 KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867

More information

KALANDrirani TESNILNI MATERIALI

KALANDrirani TESNILNI MATERIALI KALANDrirani DIMERSIL 10 DIMERSIL 20 Barva Rdeča Modra Žična ojačitev ne da Opis DIMERSIL je ekonomičen tesnilni material izdelan iz mešanice organskih vlaken ter NBR/ SBR kavčuka. DIMERSIL 20 je visoko

More information

KOLESA CASTORS AND WHEELS

KOLESA CASTORS AND WHEELS KOLESA CASTORS AND WHEELS 15 NAŠA KOLESA SE VRTIJO V VAŠE ZADOVOLJSTVO OUR WHEELS SPIN TO YOUR SATISFACTION KAZALO CONTENTS 1 KOLESA ZA SPLOŠNE NAMENE CASTORS AND WHEELS FOR STANDARD USE 10 2 KOLESA

More information

TRŽENJE NA PODLAGI BAZE PODATKOV NA PRIMERU CISEFA

TRŽENJE NA PODLAGI BAZE PODATKOV NA PRIMERU CISEFA UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA D I P L O M S K O D E L O TRŽENJE NA PODLAGI BAZE PODATKOV NA PRIMERU CISEFA Ljubljana, september 2004 MATEJA TROJAR IZJAVA Študentka MATEJA TROJAR izjavljam, da

More information

Dodatek k navodilom za uporabo Trifazni motor DR63/eDR63 s protieksplozijsko zaščito

Dodatek k navodilom za uporabo Trifazni motor DR63/eDR63 s protieksplozijsko zaščito Pogonska tehnika \ avtomatizacija pogonov \ sistemska integracija \ storitve Dodatek k navodilom za uporabo Trifazni motor DR63/eDR63 s protieksplozijsko zaščito Izdaja 08/2011 19297416 / SL SEW-EURODRIVE

More information

STROKOVNI POSVET ZBS. > Vidni betoni > Rok Ercegovič / univ. dipl. inž. grad. / PRO-S, Svetovanje pri gradnji, s.p.

STROKOVNI POSVET ZBS. > Vidni betoni > Rok Ercegovič / univ. dipl. inž. grad. / PRO-S, Svetovanje pri gradnji, s.p. 1 STROKOVNI POSVET 2 3 20. april 2017 > 9:00 > Univerza v Mariboru / Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo / Smetanova ulica 17 / dvorana Borut Pečenko PROGRAM 18:30 > 19:00 ZBIRANJE

More information

Maschinen und Werkzeuge für die Rohrbearbeitung

Maschinen und Werkzeuge für die Rohrbearbeitung 1 /8-2'' deu eng fra Hand- Gewindeschneidkluppe Betriebsanleitung Vor Inbetriebnahme lesen! Hand die stock Operating Instructions Please read before commissioning! Filière à main Instructions d emploi

More information

Izboljševanje energetske učinkovitosti cementarne. Ljubljana, junij 2015 Tanja Ljubič Mlakar, Tomaž Vuk

Izboljševanje energetske učinkovitosti cementarne. Ljubljana, junij 2015 Tanja Ljubič Mlakar, Tomaž Vuk Izboljševanje energetske učinkovitosti cementarne Ljubljana, junij 2015 Tanja Ljubič Mlakar, Tomaž Vuk VSEBINA Položaj industrije cementa v sodobni družbi in njene ključne lastnosti Razvoj energetske učinkovitosti

More information

PEČ NA PELETE ZA ETAŽNO OGREVANJE COMMO "

PEČ NA PELETE ZA ETAŽNO OGREVANJE COMMO PEČ NA PELETE ZA ETAŽNO OGREVANJE COMMO " Peleti gorivo iz lesne biomase biogorivo NAVODILA ZA MONTAŽO, UPORABO IN VZDRŽEVANJE PEČI 1 Naprave za ogrevanje (v teh navodilih imenovane»peči«) podjetja ALFA

More information

Seznam izmerjenih vozil The list of measured vehicles Velja od (Valid from):

Seznam izmerjenih vozil The list of measured vehicles Velja od (Valid from): Seznam izmerjenih vozil The list of measured vehicles Velja od (Valid from): 1. 12. 2017 Pojasnila v zvezi z razvrstitvijo vozil v cestninska razreda 2A in so navedena pod tabelo. Information regarding

More information

Mednarodni standardi. ocenjevanja vrednosti. International Valuation Standards Council

Mednarodni standardi. ocenjevanja vrednosti. International Valuation Standards Council Mednarodni standardi ocenjevanja vrednosti 2013 International Valuation Standards Council Copyright 2013 International Valuation Standards Council. Avtorske pravice 2013 ima Odbor za mednarodne standarde

More information

GENERATORSKI AGREGAT NAVODILA ZA UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE

GENERATORSKI AGREGAT NAVODILA ZA UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE GENERATORSKI AGREGAT NAVODILA ZA UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE Namen tega priročnika je pomoč operaterjem pri zagonu, ustavljanju in drugih opravilih v zvezi z generatorskim agregatom. PREVOD IZVIRNIH NAVODIL

More information

WTW InoLab ph, Cond 720 Laboratorijski ph, Cond meter

WTW InoLab ph, Cond 720 Laboratorijski ph, Cond meter NAVODILO ZA UPORABO APARATA WTW InoLab ph, Cond 720 Laboratorijski ph, Cond meter Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh

More information

Klima naprava za parkirana vozila. Navodila za uporabo. Cool Top Vario 10 E

Klima naprava za parkirana vozila. Navodila za uporabo. Cool Top Vario 10 E Klima naprava za parkirana vozila Navodila za uporabo Cool Top Vario 10 E Cool Top Vario 10 E SLO Kazalo 1 Splošno................................................................................ 1 1.1

More information

FR F. Notice d'installation et d'utilisation Français. Instructions for installation and use English. Montage- und Gebrauchsanleitung Deutsch

FR F. Notice d'installation et d'utilisation Français. Instructions for installation and use English. Montage- und Gebrauchsanleitung Deutsch FR F Notice d'installation et d'utilisation Français Instructions for installation and use English Montage- und Gebrauchsanleitung Deutsch Installatie en gebruikshanleiding Nederlands Manual de instalación

More information

Prihodnost ogrevanja. za zeleno prihodnost

Prihodnost ogrevanja. za zeleno prihodnost Prihodnost ogrevanja za zeleno prihodnost F C PRINCIP DELOVANJA TOPLOTNE ČRPALKE ECODAN TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI ELECTRIC Tih, učinkovit in okolju prijazen ogrevalni sistem, ki v vaš dom prinaša udobje

More information

PRIROČNIK Z NAVODILI PEČI NA PELETE ŠTEDILNIK NA PELETE

PRIROČNIK Z NAVODILI PEČI NA PELETE ŠTEDILNIK NA PELETE SL PRIROČNIK Z NAVODILI PEČI NA PELETE ŠTEDILNIK NA PELETE POMEMBNO: OBVEZNO PREBERITE 1. Garancija začne veljati z dnem, ko pooblaščeni tehnik opravi prvi zagon. 2. Izdelka se med prevozom in montažo

More information

Uradni list Evropske unije L 153/17

Uradni list Evropske unije L 153/17 5.6.2013 Uradni list Evropske unije L 153/17 UREDBA SVETA (EU) št. 502/2013 z dne 29. maja 2013 o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 990/2011 o uvedbi dokončne protidampinške dajatve na uvoz koles s poreklom

More information

sifra LEPKOVI ZA PLOCICE pal VP CENA PDV-om Dw 1000 Grey 25 kg SIVI 54

sifra LEPKOVI ZA PLOCICE pal VP CENA PDV-om Dw 1000 Grey 25 kg SIVI 54 1 CENA SA sifra LEPKOVI ZA PLOCICE pal PDV-om Dw 1000 Grey 25 kg SIVI 54 9337 unutrašnje prostorije sa klizavošću nula. Ojačava se aditivom DW 17 KOM 525.00 630.00 Dw 1100 Grey 25 kg SIVI 54 9330 unutrašnje

More information

ProductDiscontinued. Sistem za merjenje z rezervoarjem Posebna varnostna navodila ATEX. Posebna varnostna navodila SL, 1.

ProductDiscontinued. Sistem za merjenje z rezervoarjem Posebna varnostna navodila ATEX. Posebna varnostna navodila SL, 1. Posebna varnostna navodila Sistem za merjenje z rezervoarjem Posebna varnostna navodila ATEX ProductDiscontinued www.rosemount-tg.com Posebna varnostna navodila Rosemount TankRadar REX Vsebina Vsebina

More information

PODROBNA NAVODILA ZA UPORABO SUŠILNEGA STROJA

PODROBNA NAVODILA ZA UPORABO SUŠILNEGA STROJA SI PODROBNA NAVODILA ZA UPORABO SUŠILNEGA STROJA www.gorenje.com Zahvaljujemo se vam za zaupanje pri nakupu našega sušilnega stroja. Vaš novi sušilni stroj ustreza zahtevam moderne nege perila, vaše perilo

More information

Hypex Mini linearna tirna vodila MR / Miniature Linear Guideways MR MR 9 M N SS V0 N 2 L120 L2 L3. Oznaka tipa / Type code

Hypex Mini linearna tirna vodila MR / Miniature Linear Guideways MR MR 9 M N SS V0 N 2 L120 L2 L3. Oznaka tipa / Type code Mini linearna tirna vodila MR / Miniature Linear Guideways MR PRIMER NAROÈANJA / HOW TO ORDER MR M N SS V N 2 L L2 L3 Oznaka tipa / Type code Nazivna velikost / Size Velikost tirnice:,,, Velikost vozièka:,,,

More information

Republike Slovenije VLADA 862. o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav. Št. Ljubljana, sreda.

Republike Slovenije VLADA 862. o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav. Št. Ljubljana, sreda. Digitally signed by Spela Munih Stanic DN: c=si, o=state-institutions, ou=web-certificates, ou=government, serialnumber=1235444814013, cn=spela Munih Stanic Reason: Direktorica Uradnega lista Republike

More information

Navodilo za uporabo. Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte za odrasle ciklopiroks

Navodilo za uporabo. Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte za odrasle ciklopiroks Navodilo za uporabo Onytec 80 mg/g zdravilni lak za nohte za odrasle ciklopiroks Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Pri uporabi tega zdravila

More information

Crna Gora Cjenovnik. 15. JANUAR

Crna Gora Cjenovnik. 15. JANUAR Crna Gora Cjenovnik 15. JANUAR 2017. www.mazda.co.me Mazda2 (5 vrata) Mazda2 G75 Emotion 55 / 75 5 brzina 11.590 Mazda2 G75 Challenge 55 / 75 5 brzina 12.090 Mazda2 G75 TAKUMI 55 / 75 5 brzina 13.590 Mazda2

More information

Patenti programske opreme priložnost ali nevarnost?

Patenti programske opreme priložnost ali nevarnost? Patenti programske opreme priložnost ali nevarnost? mag. Samo Zorc 1 2004 Članek skuša povzeti nekatere dileme glede patentiranja programske opreme (PPO), predvsem z vidika patentiranja algoritmov in poslovnih

More information

REORGANIZACIJA PROIZVODNJE PO NAKUPU LINIJE ZA OPLAŠČANJE ELEMENTOV PODBOJEV

REORGANIZACIJA PROIZVODNJE PO NAKUPU LINIJE ZA OPLAŠČANJE ELEMENTOV PODBOJEV UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ODDELEK ZA LESARSTVO Boštjan ZUPAN REORGANIZACIJA PROIZVODNJE PO NAKUPU LINIJE ZA OPLAŠČANJE ELEMENTOV PODBOJEV DIPLOMSKO DELO Visokošolski strokovni študij Ljubljana,

More information

HeartSine samaritan PAD SAM 300P. Uporabniški priročnik

HeartSine samaritan PAD SAM 300P. Uporabniški priročnik HeartSine samaritan PAD SAM 300P Uporabniški priročnik Vsebina Vsebina 2 Indikacije za uporabo 4 Indikacije za uporabo 4 Kontraindikacije za uporabo 4 Predvideni uporabniki 4 Opozorila in svarila 6 Uvod

More information

VPLIV KAKOVOSTI HLODOVINE NA NATANČNOST IN ZMOGLJIVOST RAZŽAGOVANJA NA TRAČNEM ŽAGALNEM STROJU

VPLIV KAKOVOSTI HLODOVINE NA NATANČNOST IN ZMOGLJIVOST RAZŽAGOVANJA NA TRAČNEM ŽAGALNEM STROJU UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ODDELEK ZA LESARSTVO Marko TAVČAR VPLIV KAKOVOSTI HLODOVINE NA NATANČNOST IN ZMOGLJIVOST RAZŽAGOVANJA NA TRAČNEM ŽAGALNEM STROJU DIPLOMSKO DELO Visokošolski strokovni

More information

Cenik T-Roc. Veljaven od

Cenik T-Roc. Veljaven od Cenik T-Roc Veljaven od 01.01.2018 Proizvajalec: VOLKSWAGEN AG, Nemčija Uvoznik: Porsche Slovenija d.o.o., Bravničarjeva 5, Ljubljana Modeli T-Roc Modeli z bencinskim motorjem: Izvedba Moč kw (KM) Menjalnik

More information

1. Pomembna opozorila Minimalna oddaljenost od gorljivih materialov Opis kotla 4

1. Pomembna opozorila Minimalna oddaljenost od gorljivih materialov Opis kotla 4 SLO VSEBINA: 1. Pomembna opozorila 3 1.1 Minimalna oddaljenost od gorljivih materialov 4 2. Opis kotla 4 3. Montaža 7 3.1 Splošna opozorila 7 3.2 Ukrepi in naprave za varnost pri uporabi kotlov BIOmax

More information

Nega in diagnostika stanja hidravličnih tekočin

Nega in diagnostika stanja hidravličnih tekočin Nega in diagnostika stanja hidravličnih tekočin srce = črpalka žile = cevi jetra, ledvice = filtri kosti = konstrukcija mišice = cilindri možgani = regulacija Viri kontaminacije hidravličnega fluida Vnešena

More information

OKVARE IN TESTIRANJA VN MERILNIH TRANSFORMATORJEV

OKVARE IN TESTIRANJA VN MERILNIH TRANSFORMATORJEV ICES VIŠJA STROKOVNA ŠOLA Program: Elektroenergetika Modul: Elektroenergetska učinkovitost in električne instalacije OKVARE IN TESTIRANJA VN MERILNIH TRANSFORMATORJEV Mentor: mag. Drago Bokal Lektorica:

More information

NAČRTOVANJE TESTIRANJA PRI RAZVOJU IS V MANJŠIH RAZVOJNIH SKUPINAH

NAČRTOVANJE TESTIRANJA PRI RAZVOJU IS V MANJŠIH RAZVOJNIH SKUPINAH UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Rok Kuzem NAČRTOVANJE TESTIRANJA PRI RAZVOJU IS V MANJŠIH RAZVOJNIH SKUPINAH DIPLOMSKO DELO NA VISOKOŠOLSKEM STROKOVNEM ŠTUDIJU MENTOR: vis.

More information

Oglaševanje na Dominvrt.si

Oglaševanje na Dominvrt.si Oglaševanje na Dominvrt.si 2010 Vsebina Predstavitev Dominvrt.si Možnosti oglaševanja na Dominvrt.si Navodila za pripravo plačane objave Pogoji oglaševanja Predstavitev Dominvrt.si Nova spletna stran Dominvrt.si

More information

Pregled skladnosti z ADR zakonodajo. Simona Miklavčič Ljubljana, 14. in

Pregled skladnosti z ADR zakonodajo. Simona Miklavčič Ljubljana, 14. in Pregled skladnosti z ADR zakonodajo Simona Miklavčič Ljubljana, 14. in 15.3.2017 1 2 Embalaža / tovorek sodi zaboji ročke IBC 3 Označevanje embalaže po ADR in CLP Nalepka nevarnosti UN številka Koda o

More information

Smernice za ocenjevalce

Smernice za ocenjevalce Evropski znak kakovosti (EQM European Quality Mark) Smernice za ocenjevalce L A U Q Y T I I T Y Q U A L www.europeanqualitymark.org R U R K EQM je znak kakovosti, ki so ga s skupnimi močmi razvili partnerji

More information

UVAJANJE AGILNE METODE SCRUM V RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA ZA ZDRAVO PREHRANO

UVAJANJE AGILNE METODE SCRUM V RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA ZA ZDRAVO PREHRANO UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Rok Alidžanović UVAJANJE AGILNE METODE SCRUM V RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA ZA ZDRAVO PREHRANO DIPLOMSKO DELO UNIVERZITETNI ŠTUDIJSKI PROGRAM

More information

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO ANALIZA VZROKOV IN NAČINOV ODPOVEDI PROGRAMSKE REŠITVE E-TRANS

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO ANALIZA VZROKOV IN NAČINOV ODPOVEDI PROGRAMSKE REŠITVE E-TRANS UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Gregor Žnidaršič ANALIZA VZROKOV IN NAČINOV ODPOVEDI PROGRAMSKE REŠITVE E-TRANS DIPLOMSKO DELO visokošolskega strokovnega študija Ljubljana,

More information

SAMODEJNI SISTEM ZA KRMILJENJE ZALIVALNO-NAMAKALNIH SISTEMOV

SAMODEJNI SISTEM ZA KRMILJENJE ZALIVALNO-NAMAKALNIH SISTEMOV TOMAŽINČIČ ZAKLJUČNA NALOGA 2015 UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MATEMATIKO, NARAVOSLOVJE IN INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE ZAKLJUČNA NALOGA SAMODEJNI SISTEM ZA KRMILJENJE ZALIVALNO-NAMAKALNIH SISTEMOV

More information

UPORABA NEKATERIH METOD IN MODELOV ZA MANAGEMENT V PODJETJU ALPLES D.D.

UPORABA NEKATERIH METOD IN MODELOV ZA MANAGEMENT V PODJETJU ALPLES D.D. UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ODDELEK ZA LESARSTVO Špela PREZELJ UPORABA NEKATERIH METOD IN MODELOV ZA MANAGEMENT V PODJETJU ALPLES D.D. DIPLOMSKO DELO Univerzitetni študij USAGE OF SOME MANAGEMENT

More information

Digitalno tedensko časovno stikalo Hama Premium

Digitalno tedensko časovno stikalo Hama Premium SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 31 144 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Digitalno tedensko časovno stikalo Hama Premium 00108838 Kataloška št.: 12 31 144 Kazalo A. Uvod... 2 Sestavni

More information

Ljubljana,

Ljubljana, Kaj je tveganje? ((Starejša definicija po SIST EN 292-1 : 1996: Tveganje je kombinacija verjetnosti, da se nevarno stanje pojavi ter največje možne škode, ki se zaradi takega stanja lahko pojavi.)) Novejša

More information

Ultra. Инструкция по эксплуатации Naped bramy garazowej Instrukcja obsługi Pogonski mehanizmi za garažna vrata Navodilo za delovanje

Ultra. Инструкция по эксплуатации Naped bramy garazowej Instrukcja obsługi Pogonski mehanizmi za garažna vrata Navodilo za delovanje Ultra Garagentorantrieb Betriebsanleitung Garage door operator Operating Instructions Motorisation de porte de garage Mode d'emploi Portautomatik Bruksanvisning Garageportmotor Brugsvejledningen Garasjeportåpner

More information

- Posodobitev povezav ~. Dokument št: Izdaja: 1;

- Posodobitev povezav ~. Dokument št: Izdaja: 1; Dokument št: 842-1912006 Izdaja: 1; 31. 7. 2006 Spremembe: Nacrt Mestne obcine Ljubljana za zašcito in reševanje ob nesrecah z nevarnimi snovmi št. 842-19/2006 je rezultat procesa spreminjanja Nacrta zašcite

More information

OCENJEVANJE DELOVNE USPEŠNOSTI ZAPOSLENIH - primer Pekarne Pečjak d.o.o.

OCENJEVANJE DELOVNE USPEŠNOSTI ZAPOSLENIH - primer Pekarne Pečjak d.o.o. UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Janez Turk OCENJEVANJE DELOVNE USPEŠNOSTI ZAPOSLENIH - primer Pekarne Pečjak d.o.o. Diplomsko delo Ljubljana 2007 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE

More information

Punto - cenik v. Easy 9.490

Punto - cenik v. Easy 9.490 Punto - cenik 1.4 8v 9.490 Cene so v EUR z DDV in ne vsebujejo prevozno logističnih storitev. Izpis dokumenta: 22.6.2017 11:34:57 stran 1/5 Punto - tehnični podatki 1.4 8v MOTOR Delovna prostornina (cm³)

More information

ROBOTSKO VODENO MIKROKOVANJE PO STANDARDU SAE AMS-2432 Matej MIKLAVČIČ Ferročrtalič d.o.o.

ROBOTSKO VODENO MIKROKOVANJE PO STANDARDU SAE AMS-2432 Matej MIKLAVČIČ Ferročrtalič d.o.o. Posvet AVTOMATIZACIJA STREGE IN MONTAŽE 2014 ASM '14 Ljubljana, 03. december 2014 ROBOTSKO VODENO MIKROKOVANJE PO STANDARDU SAE AMS-2432 POVZETEK Kontroliran postopek mikrokovanja (angl: Shot Peening)

More information

ZA VARNA IN ZDRAVA DELOVNA MESTA KOLOSEJ LJUBLJANA

ZA VARNA IN ZDRAVA DELOVNA MESTA KOLOSEJ LJUBLJANA ZA VARNA IN ZDRAVA DELOVNA MESTA VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU Z NEVARNIMI KEMIKALIJAMI mag. Lidija Korat Inšpektorat RS za delo 10.4.2014 KOLOSEJ LJUBLJANA 2. odst. 6. člena Pravilnika o varovanju delavcev

More information

PRIDOBIVANJE ENERGIJE S POMOČJO SONČNIH CELIC NA IZBRANI KMETIJI

PRIDOBIVANJE ENERGIJE S POMOČJO SONČNIH CELIC NA IZBRANI KMETIJI UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ODDELEK ZA AGRONOMIJO Tanja OBLAK PRIDOBIVANJE ENERGIJE S POMOČJO SONČNIH CELIC NA IZBRANI KMETIJI DIPLOMSKO DELO Visokošolski strokovni študij - 1. stopnja Ljubljana,

More information

TESTNA METODA ZA DOLOČEVANJE GORLJIVOSTI VNETLJIVIH TRDNIH SNOVI

TESTNA METODA ZA DOLOČEVANJE GORLJIVOSTI VNETLJIVIH TRDNIH SNOVI TESTNA METODA ZA DOLOČEVANJE GORLJIVOSTI VNETLJIVIH TRDNIH SNOVI Namen izvajanja vaje Pri transportu nevarnih snovi je eden izmed parametrov, ki zagotavlja ustrezen nivo varnosti, tudi primerna izbira

More information

vodila za drsna vrata

vodila za drsna vrata vodila za drsna vrata - Tehnični opisi in mere v tem katalogu, tudi tiste s slikami in risbami niso zavezujoče. - Pridružujemo si pravico do oblikovnih izboljšav. - Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne

More information

Zbornik gozdarstva in lesarstva 86 (2008), s ASSESSING MAXIMUM LOADS WHEN SKIDDING WOOD UPHILL WITH TRACTORS

Zbornik gozdarstva in lesarstva 86 (2008), s ASSESSING MAXIMUM LOADS WHEN SKIDDING WOOD UPHILL WITH TRACTORS Zbornik gozdarstva in lesarstva 86 (2008), s. 21-31 GDK: 375.4+305(045)=111 Prispelo / Recived: 21. 1. 2008 Sprejeto / Accepted: 15. 10. 2008 Izvirni znanstveni članek Original scientific paper ASSESSING

More information

UGOTAVLJANJE IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI V OSNOVNI ŠOLI: študija primera

UGOTAVLJANJE IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI V OSNOVNI ŠOLI: študija primera UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE MANCA MARETIČ PAULUS UGOTAVLJANJE IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI V OSNOVNI ŠOLI: študija primera MAGISTRSKO DELO LJUBLJANA, 2009 1 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA

More information

IzoElektro d.o.o. Katalog izdelkov Product catalogue

IzoElektro d.o.o. Katalog izdelkov Product catalogue IzoElektro d.o.o. Katalog izdelkov Product catalogue 2 Opis dejavnosti Predmet našega poslovanja je razvoj, proizvodnja in prodaja elektroenergetske opreme za izgradnjo elektro sistemov do 36 kv. Naši

More information

THERMOELECTRON FORMA Serija C ULT zamrzovalnik

THERMOELECTRON FORMA Serija C ULT zamrzovalnik NAVODILO ZA UPORABO APARATA THERMOELECTRON FORMA Serija 900-86 C ULT zamrzovalnik Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh

More information

RENOVIRANJE STARODOBNEGA VOZILA ZASTAVA 750

RENOVIRANJE STARODOBNEGA VOZILA ZASTAVA 750 B&B VIŠJA STROKOVNA ŠOLA Program: Promet Modul: Cestni promet RENOVIRANJE STARODOBNEGA VOZILA ZASTAVA 750 Mentor: mag. Brane Lotriĉ Lektorica: Irena Marinko Kandidat: Miha Grabeljšek Ljubljana, november

More information

ERWEKA DT 800 za preizkušanje raztapljanja

ERWEKA DT 800 za preizkušanje raztapljanja NAVODILO ZA UPORABO APARATA ERWEKA DT 800 za preizkušanje raztapljanja Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh možnih funkcij!

More information

Bayesove metode razvrščanja nezaželene elektronske pošte

Bayesove metode razvrščanja nezaželene elektronske pošte UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Matej Gorenšek Bayesove metode razvrščanja nezaželene elektronske pošte Diplomsko delo Ljubljana, 2013 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Matej

More information

PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V PODJETJU METREL D.D.

PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V PODJETJU METREL D.D. Organizacija in management kadrovskih in izobraţevalnih procesov PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V PODJETJU METREL D.D. Mentor: viš. pred. mag. Franc Belčič Kandidatka: Anja Buh Kranj, september 2011 ZAHVALA

More information

Privredno društvo za tehničko ispitivanje i analizu "Jugoinspekt Control" d.o.o. Bar Laboratorija

Privredno društvo za tehničko ispitivanje i analizu Jugoinspekt Control d.o.o. Bar Laboratorija Dodatak Sertifikatu o akreditaciji - identifikacioni broj: ATCG-0049 Annex to Accreditation Certificate-Identification Number:ATCG-0049 Dodatak Sertifikatu o akreditaciji sa akreditacionim brojem Li 16.23

More information

Tamil Nadu Public Service Commission

Tamil Nadu Public Service Commission ASSISTANT CONSERVATOR OF FORESTS DOE :02.12.2014 TO 09.12.2014 _ Subjcct:AGRICULTURE ~ Codc:ACFAG ~........ B X 41 AX 81 DX 121 o A 161 c l< 2 cy 42 CY' 82 Dy 122 13 x 162 B ~ J ox 4J c \ 83 D..( 123 c

More information

Comfosystems Sistemi za prezračevanje z rekuperacijo

Comfosystems Sistemi za prezračevanje z rekuperacijo www.minergia.si Comfosystems Sistemi za prezračevanje z rekuperacijo Ogrevanje Hlajenje Svež zrak Čist zrak Prezračevanje z rekuperacijo Eden najpomembnejših dejavnikov, od katerega sta odvisna ugodno

More information

GRUNDFOS NAVODILA. Navodila za montažo in obratovanje

GRUNDFOS NAVODILA. Navodila za montažo in obratovanje GRUNDFOS NAVODILA MQ Navodila za montažo in obratovanje Slovensko (SI) Slovensko (SI) Navodila za montažo in obratovanje Prevod originalnega angleškega izvoda. VSEBINA Stran 1. Varnostna navodila 2 1.1

More information