UUS NEW Q-Q-SEERIA PÕLLUMAJANDUSE TULEVIK UUS Q-SEERIA

Size: px
Start display at page:

Download "UUS NEW Q-Q-SEERIA PÕLLUMAJANDUSE TULEVIK UUS Q-SEERIA"

Transcription

1 UUS NEW Q-Q-SEERIA Q-SERIES PÕLLUMAJANDUSE TULEVIK

2

3 INNOVAATOR, KES LOOB PÕLLUMAJANDUSES UUED STANDARDID TÄNA JA TULEVIKUS

4 4 WORK SMARTER. NOT HARDER. Maailm muutub, ja nii ka põllumajandus. Me kõik oleme muudatusteks valmis. Nutikamate tööriistadega on võimalus vastu võtta uusi väljakutseid ja leida viise, et oma äri edendada. Kõik, mida Quicke teeb, ka kõige väiksem mutter, on ühe eesmärgiga. Teha inimene masinas veel efektiivsemaks meie toodetesse sisseehitatud nutikate detailide ja kõrge kvaliteedi kaudu. Quickes oleme oma lipulaeva, esilaadureid, viinud perfektsuse poole juba üle seitsme aastakümne. Tutvustame teiie uut Quicke Q-seeriat

5 5

6 6 INNOVAATOR The Uus new Quicke Quicke Q-seeria Q-series on loodud is engineered kaasaegseks for modern põllumajanduseks. farming. Innovatsiooni ja tulevikku Through suunatud innovation, mõtlemise forward-thinking ning disaini and kaudu design, pakume we have nutikaid lahendusi, mis annavad Teile provided eelise.oleme smart solutions ehitanud that laaduri, will put mis you on one homseks step ahead. valmis. Eeldate, et Teie teler, We telefon have ja built auto a on loader nutikad. that Miks is ready oodata for tomorrow. vähem oma You esilaadurilt? expect your TV, your phone and your car to be smart. Why expect less from your front loader?

7 7

8 8 UUS DIGITAALNE ESILAADUR Olulisima muudatusena esitleb Q-seeria digitaalset platvormi laadurite maailmas. Q-companion. Kõik- ühes, digilahendus tõhusaks ja ohutuks esilaaduri tööks.

9 9

10 10 TULEVIK ON KOHAL. SEE ON Q-COMPANION. Kaasaegse põllumehena otsite pidevalt viise, kuidas nutikamalt töötada. Q-seeria on loodud teie traktoriga koos töötama. Olulisima muudatusena esitleb Q-seeria digitaalset platvormi laadurite maailmas. Q-companion. Kõik-ühes, digilahendus tõhusaks ja ohutuks esilaaduri tööks. Q-companion on uuel tasemel juhi tugisüsteem, mis jälgib korraga tööorgani asendit, kauba kaalu ja seadme seisundit ning kuvab tulemuse ühel kuval. Päeva lõpus saate andmed eksportida ja viia need kontorisse. Lihtsalt öelduna toob Q-companion laaduri töö digiaega, aidates teil nutikamalt töötada. Põhifunktsioonid Q-companionil on kolm põhifunktsiooni. Laaduri oleku jälgimine. Q-companion võimaldab teil jälgida laaduri asendit, nurka ja allesjäänud tõstevõimet igal ajal traktorikabiini kuvarilt. Tööriistad, mis suurendavad täpsust ja ohutust. Koorma kaalumine. Q-companion arvutab ja kuvab tõstmise ajal laaditud koorma, jälgides samas kogukaalu. Saate määrata sihtkaalu ja eksportida kaalumistulemused, kui olete lõpetanud. Laske Q-companionil oma tööd teie eest jälgida. Kohanduv hoolduse meeldetuletus. Põhinedes teie tegelikul laaduri kasutusel, tuletab Q-companion teile meelde, millal on aeg määrida ja polte kontrollida, võimaldades nii pikemat töötsüklit ja tõstes masina eluiga. Suurendage oma tegelikku tööaega Q-companioniga. Kasutajasõbralik Q-companion on isehäälestuv kõigil Q-seeria laaduritel ning toetab igat tüüpi traktoreid ning juhtsüsteeme. Sellega on ka lihtne alustada, järgige lihtsalt ekraanil kuvatavaid juhiseid. Esirinnas Põllumajandus muutub. Koos Q-companioniga püsite esirinnas. Integreerisime oma laaduritele tipptasemel anduritehnoloogia, sellega on Q-seeria tulevikuks valmistunud. Teie tõhusus on meile reegel ja garanteerime, et teie töö on tõhusam, kui saate vaid ekraanile vaadates teada laaduri asendi, kauba kaalu ja läheneva hooldusintervalli.

11 NEW UUS Q-SERIES Q-SEERIA 11

12 12 Q-COMPANIONI FUNKTSIOONI D JA FAKTID Laaduri oleku jälgimine Kasutajasõbralik näidik tööorgani nurga ja laaduri kõrguse kuvamiseks. Nii nurga kui ka kõrguse kohta saab kuvada nii ülemise kui ka alumise võrdlusasendi. Võrdlusasendid on kasutaja poolt konfigureeritavad ja salvestatakse iga tööorgani jaoks eraldi. Samas vaates saab kuvada ka hetkel kasutatava tõstevõime ja tõstevõime varu. Koorma kaalumine Koorma saate kaaluda töö ajal, ilma tööd katkestamata. Hõlpsalt kasutatav dünaamiline kaal koorma kaalumiseks tõstetsükli ajal. Süsteem annab intuitiivset visuaalset ja helitagasisidet, et tagada alati parim tulemus. Täpsus on kuni +/- 1% kogumassist (antud tingimustel). Salvestada saab kuni 10 kalibreeritud tööorganit. Samuti saate kaalumistulemused eksportida välisele USBmäluseadmele ja andmed edaspidiseks kasutamiseks alles hoida. Hoolduse meeldetuletus Kohanduvad laaduri hoolduse meeldetuletused, mis tuginevad laaduri, mitte traktori tegelikule kasutusele. Kaks eraldi hooldusnäidikut annavad teada, millal on aeg määrimiseks ja poltide kontrollimiseks. LoaderLights -i juhtimine (olemasolu korral) Laaduri tulede mugav aktiveerimine ja oleku tagasiside näidiku kaudu. Laaduritulede eraldi komplekti lihtsustatud isehäälestuspaigaldus. Lihtne häälestamine ja kalibreerimine, saate kohe alustada. Kõigi häälestus- ja kalibreerimis toimingute kohta kuvatakse ekraanil samm-sammulised juhised. Diagnostika Töötunnid, laadimistsükli loendur, hüdrosüsteemi rõhud ja palju muud.

13 13 TEHNILISED ANDMED EKRAAN Suurus ja resolutsioon: 3,5 QVGA, pikslit Heledus: 400 cd/m² Heli Sumisti: (heliteavitusteks) HMI: 4 surunuppu (kombitava tagasisidega) Liides: USB 2.0 Kinnitus Iminapp : (eri variandid soovi korral) KESKKONNATINGIMUSED Töötemperatuur: C (kabiinisisesed komponendid: C) Sisendi kaitseaste: koostatuna IP6K9K (kabiinisisesed komponendid: IP54) EMÜ-vastavus SS-EN ISO 14982:2009 ANDURID Rõhuanduri vahemik: baari Nurgaanduri vahemik: TOIDE Pinge: nimipinge 12 V Voolutarve: tüüpiliselt 400 ma (v.a laadurituled) COMPANION

14 14 LAHENDUSE PAKKUJA Soovite, et teie aeg, mille veedate esilaadurit kasutades, oleks võimalikult produktiivne. Quicke Q-seeria on ülima jõudlusega laadur, mis aitab teil lahendada probleemid juba eos. Parem nähtavus, täpsed juhtseadmed ja nutikad lahendused tõhustavad teie tööd. Nagu teie tark ja usaldusväärne sõber, teeb Quicke teie päeva lihtsamaks.

15 15

16 16 MAKSIMAALNE KASU TÖÖTUNDIDEST Quicke uus Q-seeria näitab, kui oluline on nutikas inseneritöö. Suurepärane nähtavus, täiustatud töönurgad, ülilihtne tööorganite vahetamine teist sama funktsionaalset ja kasutamiseks mugavat esilaadurit te tõenäoliselt ei leia. Mis võiks tööolukorras olla tähtsam kui hea, takistusteta vaade juhiistmelt? Quicke on tuntud suurepärase nähtavuse poolest. Q-Seeria puhul oleme end ületanud ja teinud nähtavuse traktorikabiinist veelgi paremaks. Lahendus koosneb Q-seeria mitmetest nutikatest lahendustest. Kõige olulisem on risttoru unikaalne madal paigutus ja madalale paigutatud esilaaduripõlved. Ja nagu Quicke puhul alati, teie vaadet ei piira ükski voolik ega toru. Need kõik on laadurihaarade sees hästi kaitstud. See tagab konkurentidest parema nähtavuse juhiistmelt. Teil on parem ülevaade ja kontroll, mis kokkuvõttes teeb töö ohutumaks. Miks mitte astuda läbi lähima Quicke edasimüüja juurest ja veenduda selles oma silmaga? Soovitatavalt juhiistmelt.

17 17 KÕIK OLENEB DETAILIDEST Quicke Q-seeria puhul on iga detail hoolikalt läbi mõeldud, et pakkuda parimaid võimalikke eeliseid ja kasutusmugavust. Kokkuvõttes muudab see teie töö igati tõhusamaks ja saate iga tööpäeva lõpetada hea enesetundega, kuna kõik vajalik sai tehtud. TÄPNE KONTROLL Q KESKVENTIILIGA Meie keskele paigutatud ventiilil on mitmeid eeliseid. See annab laadurile raske töö tegemisel täpse kontrolli ja optimaalse jõu. Ventiili asukoht annab juhile optimaalse nähtavuse ja tagab ka vastupidavuse, kuna kõiki komponente varjab kaitsekate. KÄÄNMIKUPOLTIDE KATTED HOIAVAD MÄÄRDE EEMAL Tänu nutikatele detailidele on Q-seeria lihtne puhtana hoida. Igal käänmikupoldil on kate, mis hoiab määrde näiteks survepesu ajal kindlalt omal kohal ja tänu sellele jäävad kapott, tuuleklaas ja teie riided puhtaks. TURVALISED ÜHENDUSED LOCK & GO -GA Meie ühendus- ja eemaldussüsteem Lock & Go on end igati tõestanud ja säästab teie aega, ilma et peaksite ohutuses järeleandmisi tegema. Puuduvad lahtised osad ja tööriistu pole vaja. Ühendate ja eemaldate laaduri minimaalse võimaliku pingutusega. KOMPAKTNE TÖÖORGANINÄIDIK Asendinäidik on kompaktne, nii et see ei tekita kahjustusi ega saa ka ise kahjustada. Seda on lihtne seadistada ja selle saab eri tööorganite jaoks reguleerida kolme asendisse, mis tagab tööorgani ja maapinna vahel täpse nurga. 8 Q LINK TÄPNE PARALLEELHOOVASTIK Q Link annab tõhusa paralleelhoovastiku. See on kumer ja ümardatud nurkadega, mis parandab nähtavust ning aitab põhupalle või kaubaaluseid suurepärase täpsusega teisaldada. Q LOCK HÜDROSÜSTEEMILUKUSTUS Meie täiustatud hüdrosüsteemilukustus tagab tööorganite lihtsa ja mugava vahetamise. Sisseehitatud lukustusfunktsiooni abil saate tööorganeid vahetada juhiistmelt lahkumata. SELECTO FIXI ABIL SÄÄSTATE AEGA Säästate aega ja väldite vaeva. Lihtsa toimingu abil saate tööorgani hüdraulika ühendada probleemivabalt, isegi kui see on survestatud. CLIC-ON -I ABIL ALATI ÕIGESTI Meie nutikas poolautomaatne tööorganilukusti tagab selle, et tööorgani saab kinnitada ainult ühtemoodi õigesti. Maksimeerib lihtsuse ja minimeerib seisakud. Pange samuti tähele jäika konstruktsiooni.

18 18

19 19 PARIM NÄHTAVUS TÄNU Q VISIONILE Quicke ainulaadne laadurikonstruktsioon võimaldab töötada parima võimaliku nähtavusega. Meie nimetame seda Q Visioniks. Teie vaatevälja ei piira torud ega voolikud. Ei mingit kogunevat mustust ega sodi isegi siis, kui paigaldate laaduri külge lisavarustuse. Need ilmsed eelised annab Q Vision, mille puhul on kõik torud ja voolikud tõstehaara sees varjatud. Isegi kui kinnitate laaduri külge lisavarustust, säilivad sujuvad jooned. Tööorganihoidikud, mis tagavad parima nähtavuse Uue Q-seeria tööorganihoidikute konstruktsioon on optimeeritud parimale nähtavusele. Kuna takistavat materjali on vähem, näete hästi tööorgani tagakülge. Sellegipoolest on väändemoment ja vastupidavus suuremad kui kunagi varem. Nagu Quicke tippklassitoodete puhul alati, on tööorganite lukustus poolautomaatne; meie ütleme selle kohta Clic-on. Samuti on tööorganihoidikutel tööorgani lukust vabastamiseks kaks kangi. Üks asub keskel ja teine küljel, ent sellegipoolest on need tööorganihoidiku konstruktsiooni sees hästi kaitstud. Külgmine lukusti toimib ka tööorgani lukustusnäidikuna, mis on teile tervenisti nähtav niimoodi saate hõlpsalt kontrollida, kas tööorgan on lukustatud asendis. SUJUVAM JUHTIMINE SOFTDRIVE IGA Meie uuenduslik summutussüsteem SoftDrive vähendab pinget laadurile ja abiraamidele, aga ka ajamile ja traktorile. Te ei näe seda, kuid me garanteerime, et tunnete. Kuidas see toimib SoftDrive kaitseb kõike, mis jääb tööorgani lasti ja maapinna vahele. Nutikalt paigutatud (risttoru sees kaitstud) SoftDrive vähendab pinget laadurile ja tarvikule. See tähendab, et voolikud, torud ega akud ei saa kahjustada. Ent samuti teeb see juhi jaoks sõidu sujuvamaks. Q-serria SoftDrive on loodud toime tulema suure vooluhulgaga hüdrosüsteemis, et tagada suurepärane summutus. Risttoru sees kaitstud, voolikud, torud ega akud ei saa kahjustada Lihtne ühendamine Q keskventiiliga Elektriline sisse-/väljalülitus

20 20 ÕIGE NURGA OTSIMINE Meie ainulaadne saavutus Q-aste annab teile kopa tõhusamaks kasutamiseks optimaalsed töönurgad. Praktikas tähendab see seda, et Q-aste võimaldab muuta kopa täitmisnurka 0,65 0,85 m kõrgusel 58. Töökõrgusel tähendab see varasemate mudelitega võrreldes paremat täitmisnurka. Tulemuseks on vähem mahavalgumist üle kopa esi- või tagaserva. SUUREMAD OPTIMEERITUD NURGAD Tänu eri teguritele ning muuhulgas ka tööorgani silindrite optimeerimisele on laaduril uus Q-aste. Täitmisnurk on parem kui kunagi varem. See on hea näide sellest, kuidas oskusteave loob klientide jaoks eeliseid. SUUREM TÄITMISNURK MADALAMAL TÕSTEKÕRGUSEL Q-aste võimaldab muuta kopa täitmisnurka0, 65 0, 85 meetri kõrgusel kuni 58.

21 21 LCS-IGA ON JUHTIMINE TEIE KÄES Meie laaduri juhtsüsteem (Loader Control System, LCS) on tehniline läbimurre. See on üks sadade eelistega süsteem, mis annab teile suurepärase kontrolli, otsese reaktsiooni ja juhitavuse ning koondab ühte süsteemi mitmed tehnilised uuendused. LCS-klapisüsteem on ainulaadne ning välja töötatud vastama nii tänapäevaste kui tulevaste esilaadurite nõuetele ja funktsioonidele. Süsteem tagab mugavuse, mida pole suuteline pakkuma ükski teine tootja. Integreeritud multiliitmik võimaldab aega säästa ega kahjusta keskkonda. Moodsa disainiga ja pöidlaga juhitav ergonoomiline juhtkang muudab sõidu oluliselt mugavamaks. Need uuendused täiustavad oluliselt traktori tööd ja juhtimist. Koos nendega on täiesti uuel tasemel laaduri juhtimine, kasutajasõbralikkus, tõhusus ja ohutus. MILLINE JUHTSÜSTEEM VASTAB TEIE VAJADUSTELE KÕIGE PAREMINI? Saadaval on kahte eri tüüpi elektroonilisi juhtsüsteeme: ElectroDrive LCS Professional ja EasyDrive LCS. Need võimaldavad teil LCS -i täielikult teie vajadustega kohandada. Alternatiiv on mehaaniline trossjuhtimisega ühe kangiga juhtsüsteem ErgoDrive LCS. Saate valida, mis sobib teile ja teie traktorile kõige paremini. ElectroDrive LCS Professional Elektrooniline juhtkang, pöidlaga juhitav Mehaaniline juhtkang, trossjuhitav Taustvalgustusega ekraan Täielikult proportsionaalne laaduri tõstmine ja langetamine Täielikult proportsionaalne tööorgani kallutamine ja süvendamine Ujuvasend langetamisel Ujuvasend kallutamisel Regeneratiivne langetamine Regeneratiivne kallutamine 3. hüdrosüsteem* 4. hüdrosüsteem* Sujuv vahetus tööorgani liikumisrežiimi ja 3. hüdraulikafunktsiooni vahel Hüdrosüsteemi lukustus* KIIRMENÜÜ Amortisaator; sisse- ja väljalülitamine* Väikese kiiruse režiim Raputusfunktsioon Visuaalse AAC funktsioon Transpordirežiim amortisatsiooniga* Rõhuregulaator Sisse- ja väljalülitatav 3. hüdrosüsteem* Lukustatav 3. hüdrosüsteem* Püsivooluga 3. hüdrosüsteem, seadistatav* EasyDrive LCS ErgoDrive LCS Sisse- ja väljalülitatav 4. hüdrosüsteem* Kiire liikumise funktsioon KONFIGURATSIOONI MENÜÜ 3. hüdraulikafunktsiooni häälestamine 3. hüdraulikafunktsiooni häälestamine sees/väljas, suund (+/-) Programmeeritav kiirvalikunupp Reguleeritav raputusfunktsioon, 9 astet Väikese kiiruse režiimi seadistus, 3 astet Väikese kiiruse režiimi tõsteja langetuskiiruse seadistamine Väikese kiiruse režiimi kalde- ja süvendusnurga kiiruse seadistamine Ekraani kontrastsuse seadistamine Diagnostika menüü Tehaseseaded Hooldusmenüü MUUD FUNKTSIOONID Lekkekindlad lameda pinnaga kiirliitmikud Multiliitmik integreeritud elektriühendusega* Integreeritud aku Tolmukate Klapp, mis ei mõjuta traktori süsteemi rõhku Sisseehitatud eelsoojendusfunktsioon klapis * sõltuvalt laaduri konfiguratsioonist

22 22 KAASLANE Quicke Q-seeria masin on sõber, kellele võite alati kindel olla. Tugev tööloom ja truu kaaslane. Traktoril on pikk tööiga ning saate seda iga ilmaga kasutada ka paljude aastate pärast hinna ja kvaliteedi suhe on suurepärane.

23 23

24 24 MEELERAHUKS LOODUD Q-seeria on jõuline, vastupidav ja kvaliteetne ning selle juures on tähelepanu pööratud üksikasjadele. See on laadur, mis kannatab kõik välja. Tegemist on laaduriga, mis kestab oleme geniaalse disaini ühendanud nutikate tehnikalahendustega ning seeläbi tohutult pikendanud masina tööiga. Seda nii eelmiste mudelite kui konkurentidega võrreldes. Tagakäppade, nurkade ja esiosa valatud ja sepistatud komponendid mängivad masina tööea pikendamisel olulist rolli. Tugevdatud teraskonstruktsioon muudab puksid ja tihvtid vastupidavamaks ning need kuluvad vähem. Laadurikäpa ainulaadne kahekordse U-profiiliga ehitus tagab parima väändemomendi ja paindekindluse. See tähendab seda, et käpp on ülimalt tugev ja stabiilne. Seega võite olla kindel, et Q-seeria masin teenib teid palju aastaid. Töö saab tehtud kiiresti ja täpselt. See on usaldusväärne partner, mis teeb töö kergemaks. Ehk tõmbab see endale ka mõne kadeda pilgu.

25 25

26 26 JÕUD JA VASTUPIDAVUS, MIS ÜLETAB KÕIK KONKURENDID Uue Quicke Q-seeria masina jõulised ja vastupidavad funktsioonid aitavad teil tööaega maksimaalselt ära kasutada. Uskuge see ei jäta teid külmaks. VALATUD JA SEPISTATUD OSAD Q-seeria traktoritel on sepistatud tagakäpaosad ning valatud liikuvad nurgaosad ja eesosa komponendid. See muudab masina väga tugevaks ja vastupidavaks. Nii suureneb tõstevõime ja väheneb ajakulu. JÕULISED JA NUTIKAD KAHEKORDSED U-TALAD Quicke laadurikäppade kahekordsed U-talad annavad laadurile enneolematu jõu. Kuna keevised on käppade siseküljel, näeb laadur hea välja. VANKUMATU STABIILSUS Tugevdused laaduri esiosas asuva risttoru ja noole vahel on läbiproovitud detailid, mis on olulised Quicke laadurite pika tööea tagamiseks. Risttoru asetus tagab hea vaatevälja ja optimaalse esilaaduri paigutuse. OPTIMAALNE JÕUJAOTUS Kompaktne profiilpressitud laagrikorpus asub lukustustihvti lähedal ja on kitsam. See tähendab, et võimalik on valmistada lühike ja tugev lukustustihvt ning lai U-tugi tagab tänapäeva põllumajanduse rasketel laadimistöödel maksimaalse stabiilsuse. ÜLITUGEV ABIRAAM Quicke i Delta abiraam on erakordselt vastupidav ning selle kokkupuutepinnad on omavahel väga täpselt kokku sobitatud. 60 mm laiune U-tugi ja 40 mm lukustustihvt võimaldab laadurit paljude aastate jooksul kasutada keerulistel ja rasketel töödel. LIIGENDITIHVTIDE TÄIUSTATUD LUKUSTAMINE Kõik tihvtid on galvaniseeritud ning varustatud Quicke ainulaadse tihvtilukustiga. Tööseadmete kinnitamise süsteemil on eriti suurte jõudude mõjumise kohtades täiendava tugevusega tihvtid. Kompaktse kummirõngaga hingedega lukustusplaat hoiab ära teljesuunalise lõtku, hoiab määrde paigal ning kinnitab tihvti mõlemal küljel. STABIILSED TUGIJALAD Täielikult integreeritud vastupidav ehitus ja hea asetusega ühendused võimaldavad Quicke laaduri kiiresti ja vaevata lahti ühendada. Puuduvad lahtised osad ja tööriistu pole vaja. TÄISKOORMUS SUURTEL NURKADEL See on Quicke suure tööjõudluse ja hea kasutatavuse üks põhitegureid. Kuna tööorganil on uus ehitus, saate seadet kasutada suuremate koormuste juures ja veelgi tõhusamalt.

27 27 Usume edumeelsusse Alates aastast oleme välja töötanud esilaadureid ja neid täiustanud. Tänapäeval on meie tipptasemel tehaseid juba kõikjal maailmas. Parimate laadurite ehitamiseks ja tänapäeva põllumajanduse nõuetele vastamiseks testime oma toodete kõiki detaile ülitäpselt. Saage tuttavaks: meie laadurite tootejuht Urban Rönnqvist. Pidev areng läbi aastate. See on meie eduka ja pika ajaloo alus. Samuti on see ka meie tuleviku põhimõte, ütleb Urban Rönnqvist, kelle pikk ja tihe koostöö Ålö arendajatega on viinud uue Quicke Q-seeriani. Ålö ajalugu sai alguse ettevõtte asutaja Karl-Ragnar Åströmi ideega aastate keskel päris ta Rootsis Brännlandis Umeå kandis peretalu. Sel ajal toimus laadimine käsitsi aastal töötas Karl-Ragnar isiklikult välja esimese Rootsis valmistatud esilaaduri. Karl-Ragnari leidlikkusest võetakse Ålös endiselt eeskuju. See on osa meie DNA-st. Projekteerimis- ja arendusvalkonna liidrina peab meie ettevõte pidevalt oma tooteid täiustama. Usume edumeelsusse, ütleb Urban Rönnqvist. Tänapäeval oleme enam kui 15 riigis turuliidrid ning esilaadurite ja seotud seadmete vallas maailma juhtiv ettevõte. Meie tootmisüksusi on Rootsis, USA-s, Prantsusmaal ja Hiinas. Karl-Ragnar Åström oli ka ise talunik ning esimese Quicke laaduri töötas ta aastatel välja just sel eesmärgil: et taluniku tööd tõhustada ja hõlbustada. See on siiani meie eesmärgiks. Kui hangite Quicke i traktori, saate endale laaduri, mis on loodud teie vajadusi silmas pidades ning kuulub aastatega enda töökindlust tõestanud mudelite hulka, ütleb Urban Rönnqvist.

28 28 FAKTID

29 29

30 30 ESILAADURI TEHNILISED ANDMED Q-SEERIA MUDELID TRAKTORI ANDMED Traktori jõuvõtuvõlli hobujõudude vahemik Traktori mass (maks.) Ettenähtud rõhk Ettenähtud vooluhulk Mitte-iseloodiv Q Q Q Q Iseloodiv Q3 S Q3 M Q3 L LAADURI FÜÜSIKALISED ANDMED Raamide vahekaugus (C-C) Esilaaduri mass / TÕSTEKÕRGUSED JA KOPA NURGAD Maksimaalne tõstekõrgus mõõdetud pöördteljest Maksimaalne tõstekõrgus kopa tasaasendi juures 3,55 3,25 3,79 3,49 4,06 3,76 4,25 3,95 3,55 3,25 3,55 3,25 3,81 3,51 Maksimaalne tühjendusnurk maksimaalsel kõrgusel Maksimaalne Q-astme nurk Maksimaalne tagasikaldenurk maapinnal LAADURI JÕUD Tõstevõime maksimaalselkõrgusele 800 mm pöördteljest Tõstevõime 1,5 m kõrgusele 800 mm pöördteljest Paigalttõstejõud 800mm pöördteljest Tagasikaldejõud maapinnal 800 mm pöördteljest TÖÖULATUSE ANDMED Kliirens kopa 45 tühjendusnurga korral LAADURI ASEND Kaevamissügavus

31 31 Q4 S Q4 M Q4 L Q5 S Q5 M Q5 L Q 6 M Q6 L Q7 M Q8 M > / / / / ,79 3,49 3,79 3,49 4,02 3,72 4,06 3,76 4,06 3,76 4,20 3,90 4,25 3,95 4,55 4,25 4,60 4,30 4,96 4,

32 32 TUGI Quicke omanikuna on teil lisaks maailmatasemel esilaadurile ka maailmatasemel usaldusväärsus ja teenindus. Teie ostuga ei lõpe meie pühendumus teile see on vaid algus. Teie Quicke peab teid hästi teenima veel pikka aega. Oleme ehitanud tugeva globaalse organisatsiooni asjatundliku teenusevõrgustikuga, mis võimaldab teil kiiresti hõlpsalt saada soovitud teenuseid, varuosasid ja teabetuge, kus iganes maailma nurgas te ka töötate. Võite olla kindel, et meie teenindus ja tugiteenused vastavad samadele standarditele, mis meie tootedki pakkuda kliendile 100%list rahulolu. Meie jaoks ei ole teine koht piisavalt hea. Täielik tähelepanu kliendile. Selleks, et teid kui klienti toetada, oleme loonud protseduuri, mis kindlustab selle, et kõik osakonnad meie organisatsioonis on keskendunud teie nõudmistele. Kiire võrguabi. Teil on igal ajal võrgu-juurdepääs varuosade detailidele, juhenditele ja muule olulisele teabele. Lähedus. Meie maailmatasemel kaubandusvõrgustik on alati teie lähedal, olenemata sellest, kus viibite. Globaalne tehniline tugi. Quicke kliendina on teil alati juurdepääs kiirele tehnilisele toele. Meie esindajad üle maailma pakuvad asjatundlikku ja kõrgekvaliteetset teenindust. Pidev järeltegevus. Teie vaatepunktid ja ettepanekud arenduseks kogutakse kokku ja töödeldakse keskselt. Sellise väärtusliku järeltegevuse põhjal loome uusi laadureid, tööorganeid ja abiraame. Quicke arendus ongi pideva koostöö tulemus kõigi kasutajatega üle maailma. Kohaliku edasimüüja leiate aadressilt Tihe varuosade võrgustik. Varuosad on saadaval nii meie tütarettevõtetes kui ka suurematelt Quicke esindajatelt üle maailma.

33 NEW UUS Q-SERIES Q-SEERIA 33 WORK SMARTER. NOT HARDER.

34 34 PIKENDATUD TÖÖIGA Vastupidavad osad ERAKORDNE NÄHTAVUS Parem disain TÕHUS REAKTSIOON Täiustatud hüdraulika Q-KAASLANE Laadimise tugisüsteem ECU & ANDURID Täielikult integreeritud

35 SEE ON VAID ALGUS

36 PART OF THE ÅLÖ GROUP Ålö AB Brännland 300, SE Umeå, Sweden Tel: +46 (0) Fax: +46 (0) Part Number: EE Arkitektkopia

jõudlusega ning vähendab võrra.

jõudlusega ning vähendab võrra. Põhifunktsioonid Aktiivne energiajuhtimine Aktiivse energiajuhtimise funktsioon reguleerib energiatarbimise taset ja jahutusvõimet, juhtides kompressori mootori maksimaalset sagedust. Ülim energiatõhusus

More information

Praktikumi ülesanne nr 4

Praktikumi ülesanne nr 4 Järjestikskeemid - Koodlukk I07 - Digitaalloogika ja -süsteemid Õppejõud: Priit Ruberg Ülari Ainjärv 1/4 I07 - Sisukord 1. Ülesande püstitus!... 1. Lahendus!... 1.1. Automaadi mudel!... 1.. s0 - s14 (Moore)!....3.

More information

VALGE SÄRK PÕHIKANGAS TWO FOLD

VALGE SÄRK PÕHIKANGAS TWO FOLD VALGE SÄRK TWO FOLD S0 2-PLY POPLIN T0 2-PLY TWILL U06 2-PLY ROYAL- OXFORD V SMALL HERRINGBONE Laitmatult valge särk on ajatu klassika. Oma puhtuses võimaldab see kombineerimist mis tahes teiste värvidega.

More information

LYRA. Loob rahuliku keskkonna. Air Climate Solutions

LYRA. Loob rahuliku keskkonna. Air Climate Solutions LYRA Loob rahuliku keskkonna Trendid (Lõpptarbijad) Suurenenud töötajate heaolu Hoone jagamise paindlikkus Madal elutsükli maksumus Kõrgem produktiivsus Valmisolek muutusteks Vähendatud energiakulu Individuaalne

More information

DEUTZ-FAHR 5080 G G G G G G 5G SEERIA

DEUTZ-FAHR 5080 G G G G G G 5G SEERIA DEUTZ-FAHR 5080 G - 5090 G - 5100 G 5090.4 G - 5105.4 G - 5115.4 G 5G SEERIA 2-3 SISSEJUHATUS ÄÄRMINE MITMEKÜLGSUS. 5G seeriaga pakub DEUTZ-FAHR ületamatu efektiivsusega traktoreid, kasutades uusimat tehnoloogiat

More information

Väiketuulikute ja päikesepaneelide tootlikkuse ja tasuvuse võrdlus

Väiketuulikute ja päikesepaneelide tootlikkuse ja tasuvuse võrdlus Väiketuulikute ja päikesepaneelide tootlikkuse ja tasuvuse võrdlus Rein Pinn Eesti Päikeseenergia Assotsiatsioon EnergoGen Päikeseenergia ja paneelid Toodab sooja Vaakum torukollektor Plaatkollektor Päikeseenergia

More information

NEW Q-SERIES LOADED WITH INTELLIGENCE

NEW Q-SERIES LOADED WITH INTELLIGENCE NEW Q-SERIES NEW Q-SERIES LOADED WITH INTELLIGENCE NEW Q-SERIES THE INNOVATOR THAT SETS THE STANDARD FOR FARMING TODAY AND TOMORROW 4 NEW Q-SERIES WORK SMARTER. NOT HARDER. The world is changing, and

More information

LAADUR-EKSKAVAATOR 3CX/4CX Brutovõimsus: 55 kw (74 hj) 81 kw (109 hj) Maksimaalne kaevesügavus: 4 m 6,14 m Maksimaalne kopa maht: 1,0 m 3 1,3 m 3

LAADUR-EKSKAVAATOR 3CX/4CX Brutovõimsus: 55 kw (74 hj) 81 kw (109 hj) Maksimaalne kaevesügavus: 4 m 6,14 m Maksimaalne kopa maht: 1,0 m 3 1,3 m 3 LAADUR-EKSKAVAATOR 3CX/4CX Brutovõimsus: 55 kw (74 hj) 81 kw (109 hj) Maksimaalne kaevesügavus: 4 m 6,14 m Maksimaalne kopa maht: 1,0 m 3 1,3 m 3 KULUD ÜLALPIDAMISELE JA TÕHUSUS. UUEMAD 3CX JA 4CX EKSKAVAATORID

More information

Ehitisintegreeritud fotoelektriliste päikesepaneelide tootlikkus ja majanduslik tasuvus Eesti kliimas aastal 2011

Ehitisintegreeritud fotoelektriliste päikesepaneelide tootlikkus ja majanduslik tasuvus Eesti kliimas aastal 2011 Ehitisintegreeritud fotoelektriliste päikesepaneelide tootlikkus ja majanduslik tasuvus Eesti kliimas aastal 2011 Annika Päsik Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium Sisukord Eesmärk Päikesekiirgus Eestis

More information

Rataslaadurid TORION

Rataslaadurid TORION Rataslaadurid TORION Liigutab koormaid. CLAAS Agricultural Material Handling. CLAAS Agricultural Material Handling Rataslaadur TORION Sujuv ja tõhus materjali teisaldamine on iga põllumajandusäri oluline

More information

Elekter päikesest Eestis aastal Andri Jagomägi, Ph.D. Tallinna Tehnikaülikool Materjaliteaduse Instituut

Elekter päikesest Eestis aastal Andri Jagomägi, Ph.D. Tallinna Tehnikaülikool Materjaliteaduse Instituut Elekter päikesest Eestis aastal 2012. Andri Jagomägi, Ph.D. Tallinna Tehnikaülikool Materjaliteaduse Instituut Küsitlus Milline peaks olema päikesest elektrit toova süsteemi tasuvusaeg aastates, et Te

More information

CIRRUS. AMAZONE Cirrus 03. Großflächensätechnik Cirrus

CIRRUS. AMAZONE Cirrus 03. Großflächensätechnik Cirrus AMAZONE Cirrus 03 Großflächensätechnik Cirrus Jaanus Põldmaa Mudelid Ülevaade Cirrus 3503 Compact RoTeC Pro Cirrus 6003-2 (C) RoTeC Pro Cirrus 3003 Compact RoTeC Pro Cirrus 4003 (-C) RoTeC Pro Ja Cirrus

More information

LOGO. Eesti Arengukoostöö ja Humanitaarabi

LOGO. Eesti Arengukoostöö ja Humanitaarabi LOGO KASUTUSJUHEND Eesti Arengukoostöö ja Humanitaarabi 1.1 Logo tähendus Logo element, mille ühenduses olevad kujundatud lülid on seotud, on tuletatud Eesti rahvuselementidest. Märgis olevad lahus elemendid

More information

AWD18E CORDLESS DRILL AKUTRELL

AWD18E CORDLESS DRILL AKUTRELL AWD18E CORDLESS DRILL AKUTRELL Instruction Manual Kasutusjuhend Original instructions Originaaljuhendi tõlge Please read this handbook carefully before using the tool! Enne tööriista kasutamist loe juhend

More information

Service Inspection. 5 minutes. 5 min SERVICE INSPECTION FRONT LOADER

Service Inspection. 5 minutes. 5 min SERVICE INSPECTION FRONT LOADER SERVICE INSPECTION FRONT LOADER 5 min Service Inspection 5 minutes Q20 - Q50, Q21 - Q51 Q60, Q61 Q25 - Q55, Q26 Q58 Q65 - Q85, Q66 Q98 +1.0 - +4.0, T+1.1 - +4.1 +5.0, +5.1 +1,0P - +4.0P, +1,1P - +4.3P

More information

JÄRELTULIJALIJA e. Küsimustele vastab direktor Sirje Kautsaar

JÄRELTULIJALIJA e. Küsimustele vastab direktor Sirje Kautsaar JÄRELTULIJALIJA e E. VILDE NIM. JUURU GÜMNAASIUMI LEHT ee e ee e NR 38 APRILL 2011 Küsimustele vastab direktor Sirje Kautsaar Sirje Kautsaar. Kuna meie kooli juhib nüüd uus direktor, tegime intervjuu,

More information

Paigaldus- ja kasutusjuhend WOMIX

Paigaldus- ja kasutusjuhend WOMIX Pumbagrupid DN SA, SMTC, SMT Paigaldus- ja kasutusjuhend WOMIX Pumbagrupp DN Pumbagrupi isolatsioon Uus isolatsioon sobib pumbagruppidel DN ja DN. Spetsiaalse ava kaudu isolatsioonis Saab muuta ning jälgida

More information

Efektiivne energiatootmine GE Jenbacher biogaasimootoritega

Efektiivne energiatootmine GE Jenbacher biogaasimootoritega Efektiivne energiatootmine GE Jenbacher biogaasimootoritega Tiit Kollo Filter AS TEUK XI 12. november 2009 Tartu FILTER GE Jenbacher gaasimootorite autoriseeritud müüja ja hoolduspartner aastast 1998 Eesti,

More information

V90 C R O S S C O U N T R Y

V90 C R O S S C O U N T R Y V90 C R O S S C O U N T R Y QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Juhendis Quick Guide tutvustatakse teie Volvo funktsioonide valikut. Täpsema kasutusteabe leiate autost, rakendusest ja Internetist. AUTO KESKEKRAAN Kasutusjuhendi

More information

Petrol snow thrower. Petrol snow thrower SPT GB Original instructions EE. Algupärase kasutusjuhendi tõlge

Petrol snow thrower. Petrol snow thrower SPT GB Original instructions EE. Algupärase kasutusjuhendi tõlge Petrol snow thrower GB Original instructions Algupärase kasutusjuhendi tõlge SPT-163-560 1 Petrol snow thrower GB Manufactured under license by: MATRIX GmbH Postauer Straße 26 D-84109 Wörth/Isar www.matrix-direct.net

More information

B 90 R Adv DOSE Bp Pack

B 90 R Adv DOSE Bp Pack B 90 R R Adv Bp Pack akutoitel pealistutav põrandapesumasin on kompaktne, mitmekülgne, sellel on suurema mahutavusega paak, reguleeritav töölaius (55-75 cm) ja FACT-tehnoloogia. Mudelil Advance on juhtpaneel,

More information

Sentinel Kinetic MVHR ja Kinetic Plus MVHR

Sentinel Kinetic MVHR ja Kinetic Plus MVHR V:\Technical\ARTWORK\Fitting & Wiring\Word Files COMPLETE\442073S.doc Sentinel Kinetic MVHR ja Kinetic Plus MVHR toimimine & seire Stock Ref. N 438222 Kinetic B 438222A Kinetic BS 443319 Kinetic BH 443319A

More information

TERE TULEMAST UUDE VOLVOSSE!

TERE TULEMAST UUDE VOLVOSSE! QUICK GUIDE TERE TULEMAST UUDE VOLVOSSE! Selles kaustas on valik enimkasutatavaid funktsioone teie autos. Kasutus- ja muud juhendid sisaldavad ohutusteavet ning kõiki hoiatus- ja tähelepanu nõudvaid tekste

More information

Kiirtoidu seadmete hinnakiri

Kiirtoidu seadmete hinnakiri Kiirtoidu seadmete hinnakiri FKI Fast Food Teknik a/s Turustaja Eestis 2018 Teekond õnnelike klientideni kiirtoiduäris FKI on spetsialiseerunud kiirtoiduseadmete arendamisele ja tootmisele. Tootja eesmärk

More information

Kompromissitu tootlikkus

Kompromissitu tootlikkus UUS T4i AGRI-LAADURITE SARI Kompromissitu tootlikkus 526-56, 531-70, 535-95, 536-60, 536-70, 541-70, 550-80 MILLEKS TEHA KOMPROMISSE? JCB uued Agri-laadurid on konstrueeritud kompromissitu tootlikkuse

More information

GB Instruction for use EE Kasutusjuhend! UMPLM EE. POWERTEX Permanent Lifting Magnet model PLM

GB Instruction for use EE Kasutusjuhend! UMPLM EE. POWERTEX Permanent Lifting Magnet model PLM GB Instruction for use EE Kasutusjuhend! UMPLM20180903EE POWERTEX Permanent Lifting Magnet model PLM 1 POWERTEX Permanent Lifting Magnet PLM 100 kg 2 ton Instruction for use (GB) (Original instructions)

More information

PFEIFER-i keermestatud tõstesüsteem PFEIFER SEIL- UND HEBETECHNIK GMBH

PFEIFER-i keermestatud tõstesüsteem PFEIFER SEIL- UND HEBETECHNIK GMBH PFEIFER SEIL- UND HEBETECHNIK GMBH PFEIFER-i keermestatud tõstesüsteem DR.-KARL-LENZ-STRASSE 66 D-87700 MEMMINGEN TELEFON +49 (0) 83 31-937-290 TELEFAX +49 (0) 83 31-937-342 E-MAIL bautechnik@pfeifer.de

More information

ATS3000/4000 Juhtpaneel. Kasutusjuhend

ATS3000/4000 Juhtpaneel. Kasutusjuhend ATS3000/4000 Juhtpaneel Kasutusjuhend ARITECH on firma Interlogix BV filiaal. AUTIKAITSE 2000 Interlogix BV. Kõik õigused kaitstud. Firma Interlogix BV annab käesoleva juhendi reprodutseerimise õiguse

More information

Head lapsevanemad! Aasta 2009 hakkab läbi saama ning peagi on kätte jõudmas jõuluaeg ja aasta lõpp. Jõuluaeg on kindlasti meelespidamise

Head lapsevanemad! Aasta 2009 hakkab läbi saama ning peagi on kätte jõudmas jõuluaeg ja aasta lõpp. Jõuluaeg on kindlasti meelespidamise X X X U-16 vanuseklassi võrkpallivõistkond võitis Saaremaal Eesti Spordiliidu Jõud karikavõistluse. NR. 31 Talvepäikese pikkades varjudes elavad kuusepuud. Metsa all lumelohkudes hõbedane härmakelluke

More information

Väga tõhusad väikese energiakuluga

Väga tõhusad väikese energiakuluga Küttesüsteem Kliimaseade/ jahe Tarbevesi AX.. / A.. / ModulA.. Väga tõhusad väikese energiakuluga Enam kui lihtsalt pumbad A-energiaklassi asendab Biral ECO-Design A Alates 1. jaanuarist 2013 asendatakse

More information

TLS-300 TLS-350 Plus TLS-350R

TLS-300 TLS-350 Plus TLS-350R Juhendi nr 577014-183 Rev.: A Operator's Quick Help TLS-300 TLS-350 Plus TLS-350R ESTONIAN Märkus. See kasutusjuhend on tõlge - originaaljuhend on inglise keeles. Märkus Veeder-Root ei anna selle trükise

More information

JALGPALLI MM TURNIIRITABEL! KAMPAANIA! MITUTOYO KAMPAANIA 1. APRILLIST KUNI 31. MAINI 2018 PRE1278

JALGPALLI MM TURNIIRITABEL! KAMPAANIA! MITUTOYO KAMPAANIA 1. APRILLIST KUNI 31. MAINI 2018 PRE1278 2 18 JALGPALLI MM TURNIIRITABEL! KAMPAANIA! 1. APRILLIST KUNI 31. MAINI 2018 MITUTOYO KAMPAANIA PRE1278 Nr. 543-781B Tavahind: 146 113 543-781B 575-121 543-470B 543-575 543-505B 543-390B 543-310B 543-580

More information

Metsa- ja aiatehnika. ECHO. Tuntud Jaapani töökindlus.

Metsa- ja aiatehnika. ECHO. Tuntud Jaapani töökindlus. 2012 Metsa- ja aiatehnika Yamabiko Jaapanist pärit Yamabiko* korporatsioon on pühendunud kõrgekvaliteetse metsa- ja aiatehnika tootmisele. Yamabiko korporatsioon tekkis 2009 aastal Kioritzi ja Shindaiwa

More information

MADALA TASEME JUHTKONTROLLERI ARENDUS ISEJUHTIVALE SÕIDUKILE

MADALA TASEME JUHTKONTROLLERI ARENDUS ISEJUHTIVALE SÕIDUKILE TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Infotehnoloogia teaduskond Elvar Liiv 154089IASB MADALA TASEME JUHTKONTROLLERI ARENDUS ISEJUHTIVALE SÕIDUKILE Bakalaureusetöö Juhendaja: Mairo Leier Doktorikraad Tallinn 2018 Autorideklaratsioon

More information

VÄLJALASKESÜSTEEMI PROJEKTEERIMINE ÜKSIKKORRAS VALMISTATUD SÕIDUKILE

VÄLJALASKESÜSTEEMI PROJEKTEERIMINE ÜKSIKKORRAS VALMISTATUD SÕIDUKILE Risto Egipti VÄLJALASKESÜSTEEMI PROJEKTEERIMINE ÜKSIKKORRAS VALMISTATUD SÕIDUKILE LÕPUTÖÖ Tallinn 2014 Risto Egipti VÄLJALASKESÜSTEEMI PROJEKTEERIMINE ÜKSIKKORRAS VALMISTATUD SÕIDUKILE LÕPUTÖÖ Transporditeaduskond

More information

KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA PLASTKOORIKU RENOVEERIMINE

KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA PLASTKOORIKU RENOVEERIMINE Erik Artjomenko KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA PLASTKOORIKU RENOVEERIMINE LÕPUTÖÖ Tallinn 2017 Erik Artjomenko KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA PLASTKOORIKU RENOVEERIMINE LÕPUTÖÖ Transporditeaduskond Autotehnika

More information

SADAMA VASTUVÕTUSEADMETE VÄIDETAVATEST PUUDUSTEST TEAVITAMISE VORM FORM FOR REPORTING ALLEGED INADEQUACIES OF PORT RECEPTION FACILITIES

SADAMA VASTUVÕTUSEADMETE VÄIDETAVATEST PUUDUSTEST TEAVITAMISE VORM FORM FOR REPORTING ALLEGED INADEQUACIES OF PORT RECEPTION FACILITIES Majandus- ja kommunikatsiooniministri 29. juuli 2009. a määrus nr 78 Laevaheitmete ja lastijäätmete üleandmise ja vastuvõtmise korralduslikud nõuded Lisa 2 (majandus- ja kommunikatsiooniministri 04.märtsi

More information

SPORTLIK VABAVÕITLUS EESTIS

SPORTLIK VABAVÕITLUS EESTIS Valga Kaugõppegümnaasium SPORTLIK VABAVÕITLUS EESTIS Koostaja: Kaspar Kraav Juhendaja: Esta Mets Valga, 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS... 3 1. SPORTLIKU VABAVÕITLUSE ALGUS... 4 2. SPORTLIK VABAVÕITLUS TÄNAPÄEVAL...

More information

Paigalda ja mine! nüvi 200/250/270. Taskukohane navigaatorseade

Paigalda ja mine! nüvi 200/250/270. Taskukohane navigaatorseade Paigalda ja mine! nüvi 200/250/270 Taskukohane navigaatorseade Algatuseks Mis on karbis? nüvi seade iminappkinnitus nüvi paigaldamiseks sõiduki tuuleklaasile toitekaabel, mis võimaldab nüvit sõidukis laadida

More information

TOITESÜSTEEMI TÄIUSTAMINE RAHA SÄÄSTMISEKS

TOITESÜSTEEMI TÄIUSTAMINE RAHA SÄÄSTMISEKS Artjom Tsassovskihh TOITESÜSTEEMI TÄIUSTAMINE RAHA SÄÄSTMISEKS LÕPUTÖÖ Transporditeaduskond Autotehnika eriala Tallinn 2015 SISUKORD 1. SISSEJUHATUS... 4 2. LÜHENDITE LOETELU... 6 3. GAASISEADMED... 7

More information

WG329E WG329E.5 WG329E.9

WG329E WG329E.5 WG329E.9 Battery-powered Jaw Saw Akutoitega haaratssaag Akumulatora spīļzāģis Akumuliatoriumi maitinamas grandininis pjūklas EN ET LV LT P07 P22 P37 P52 WG329E WG329E.5 WG329E.9 Original instructions Algsete juhiste

More information

AUTOVARUOSAD JA -TEHNIKA 1. VĀKS

AUTOVARUOSAD JA -TEHNIKA 1. VĀKS AUTOVARUOSAD JA -TEHNIKA 1. VĀKS AKUD 2016/2017 Parim energiaallikas mistahes autole: S5/S4/S3 autoakud PowerFrame tehnoloogiaga Kõikehõlmav tugi teie akuärile S5 / S4 / S3 autoakud PowerFrame tehnoloogiaga:

More information

EUROOPA PARLAMENT ARVAMUS. Siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon 2003/0226(COD) Esitaja: siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon

EUROOPA PARLAMENT ARVAMUS. Siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon 2003/0226(COD) Esitaja: siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon EUROOPA PARLAMENT 2004 ««««««««««««Siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon 2009 2003/0226(COD) 14.12.2004 ARVAMUS Esitaja: siseturu- ja tarbijakaitsekomisjon Saaja: transpordi- ja turismikomisjon Teema: Euroopa

More information

Kasutusjuhend. Bensiiinimootoriga muruniiduk L 5100S L 5500S. Licensed by Hyundai Corporation Korea. Enne kasutamist lugege hoolikalt kasutusjuhendit

Kasutusjuhend. Bensiiinimootoriga muruniiduk L 5100S L 5500S. Licensed by Hyundai Corporation Korea. Enne kasutamist lugege hoolikalt kasutusjuhendit Kasutusjuhend Bensiiinimootoriga muruniiduk L 5100S L 5500S Enne kasutamist lugege hoolikalt kasutusjuhendit Sisukord Märkused... 03 Eessõna... 04 Tehnilised omadused... 05 Komplekti koosseis... 05 Toote

More information

Tarkvaraprotsessi küpsuse hindamise ja arendamise võimalusi Capability Maturity Model i näitel

Tarkvaraprotsessi küpsuse hindamise ja arendamise võimalusi Capability Maturity Model i näitel Tallinna Pedagoogikaülikool Matemaatika-Loodusteaduskond Informaatika õppetool Sander Zeemann Tarkvaraprotsessi küpsuse hindamise ja arendamise võimalusi Capability Maturity Model i näitel Proseminaritöö

More information

PUMPLATE JUHTAUTOMAATIKA

PUMPLATE JUHTAUTOMAATIKA E L E C T R I C S PUMPLATE JUHTAUTOMAATIKA TOOTEVALIK, LK 5 9 HOOLDAMINE, LK 10 GARANTII, LK 11 JUHTAUTOMAATIKA FULL APP Lihtne ja soodne Tekstiga ekraan Häirete edastus SMS-sõnumitega JUHTAUTOMAATIKA

More information

Cisco juhtmevabade IP-telefonide 8821 ja 8821-EX kasutusjuhend

Cisco juhtmevabade IP-telefonide 8821 ja 8821-EX kasutusjuhend Esmakordselt avaldatud: 2016-06-29 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel: 408 526-4000 800 553-NETS (6387) Fax: 408 527-0883

More information

EESTI MAAÜLIKOOL Tehnikainstituut. Ago Ütt-Ütti

EESTI MAAÜLIKOOL Tehnikainstituut. Ago Ütt-Ütti EESTI MAAÜLIKOOL Tehnikainstituut Ago Ütt-Ütti SÕIDUKI MOOTORI PROGRAMMEERITAVA JUHTMOODULI SEADISTAMISE METOODIKA DÜNAMOMEETRILISES STENDIS METHODOLOGY FOR TUNING VEHICLE STANDALONE ENGINE FUEL INJECTION

More information

KÕRGEPINGE-IMPULSSTRAFO TOITEALLIKA JA KÕRGEPINGEMUUNDURIGA TESTMOODULI PROJEKTEERIMINE ESS-I PROOTONIKIIRENDILE

KÕRGEPINGE-IMPULSSTRAFO TOITEALLIKA JA KÕRGEPINGEMUUNDURIGA TESTMOODULI PROJEKTEERIMINE ESS-I PROOTONIKIIRENDILE Sixten Sepp KÕRGEPINGE-IMPULSSTRAFO TOITEALLIKA JA KÕRGEPINGEMUUNDURIGA TESTMOODULI PROJEKTEERIMINE ESS-I PROOTONIKIIRENDILE LÕPUTÖÖ Mehaanikateaduskond Elektritehnika eriala Tallinn 2017 Mina, Sixten

More information

DEFA SmartStart PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND.

DEFA SmartStart PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND. DEFA SmartStart PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND EE SMARTSTART SISUKORD SMARTSTART 3 KASUTUSJUHENDIST 3 FUNKTSIOONID 4 EKRAAN 4 SÜMBOLID 5 EKRAAN 6 PÕHIKUVA 6 SEADISTUSED 7 KELL 7 KUUPÄEV 7 TEHASESÄTTED 8 5/7-PÄEVANE

More information

Eestikeelne kasutusjuhend

Eestikeelne kasutusjuhend TELEFON XL340X Külastage Philipsit internetis: http://www.philips.com Kasutage vaid taaslaetavaid akusid. Laadige igat telefoni vähemalt 24 tundi enne kasutamist. Eestikeelne kasutusjuhend 10. INDEKS O

More information

This document is a preview generated by EVS

This document is a preview generated by EVS EESTI STANDARD EVS-EN 171-:2000 Alumiinium ja alumiiniumisulamid. Tõmbetoorikud. Osa : Erinõuded mehaanika alal kasutamiseks (välja arvatud keevitamine) Aluminium and aluminium alloys - Drawing stock -

More information

MIDA TEADA ENNE SÕIDUKI KÄIVITAMIST... 9 SÕIDUKI FUNKTSIOONID KÄIVITAMINE JA KASUTAMINE MIDA TEHA OHUOLUKORRAS

MIDA TEADA ENNE SÕIDUKI KÄIVITAMIST... 9 SÕIDUKI FUNKTSIOONID KÄIVITAMINE JA KASUTAMINE MIDA TEHA OHUOLUKORRAS SISUKORD 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SISSEJUHATUS.................................................................................. 3 MIDA TEADA ENNE SÕIDUKI KÄIVITAMIST..........................................................

More information

Bill Rogers. Käitumine klassiruumis. Tõhusa õpetamise, käitumisjuhtimise ja kolleegitoe käsiraamat

Bill Rogers. Käitumine klassiruumis. Tõhusa õpetamise, käitumisjuhtimise ja kolleegitoe käsiraamat Bill Rogers Käitumine klassiruumis Tõhusa õpetamise, käitumisjuhtimise ja kolleegitoe käsiraamat 1 Bill Rogers 2011 Classroom Behaviour / Third Edition A Practical Guide to Effective Teaching, Behaviour

More information

Tuleohutuspaigaldiste ja päästevahendite rakendamise juhend haiglatele ja hooldekodudele

Tuleohutuspaigaldiste ja päästevahendite rakendamise juhend haiglatele ja hooldekodudele Tuleohutuspaigaldiste ja päästevahendite rakendamise juhend haiglatele ja hooldekodudele Tallinn 2012 Juhendi väljaandja: Tondi Tulekaitse OÜ Esikaane foto autoriõigused: Järven AB Koostaja: Orm Tammepuu

More information

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Transparent Fond only Avasta Opel Insignia Avasta enda jaoks julge kombinatsioon, mis koosneb jõulisest disainist, intuitiivsest ergonoomikast ja tujutõstvast

More information

C4.1. Elektripaigaldus- ja kasutusjuhend

C4.1. Elektripaigaldus- ja kasutusjuhend C4.1 EE Elektripaigaldus- ja kasutusjuhend EE Sisukord 1. ELEKTRIPAIGALDUSJUHEND... 3 1.1. Elektritoiteühendus... 3 1.2. Juhtpaneeli paigaldusnõuded... 3 1.3. Köögi tõmbekapi ühendamine... 4 1.4. Väliselementide

More information

Digitaalne vererõhu aparaat. Mudel UA Kasutusjuhend

Digitaalne vererõhu aparaat. Mudel UA Kasutusjuhend Digitaalne vererõhu aparaat Mudel UA-767 30 Kasutusjuhend EESTI EESTI SISUKORD EESTI 1 Kallid kliendid Meie õnnitlused, kõrgtehnoloogilisel tasemel välja töötatud A/D vererõhu, mõõtmisaparaadi omandamise

More information

KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA RESTAUREERIMINE SISSELASKETRAKT

KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA RESTAUREERIMINE SISSELASKETRAKT Karl Romanenkov KESKMOOTORIGA RALLIAUTO TAURIA RESTAUREERIMINE SISSELASKETRAKT LÕPUTÖÖ Transporditeaduskond Autotehnika eriala Tallinn 2017 Mina/meie,..., tõendan/tõendame, et lõputöö on minu/meie kirjutatud.

More information

AIR RE-FRESHER, SUMMER BREEZE AIR RE-FRESHER, CITRUS GROVE

AIR RE-FRESHER, SUMMER BREEZE AIR RE-FRESHER, CITRUS GROVE Brilliant SISUKORD 02 UUED TOOTED 05 DUAL ACTION POLEERMASIN 06 AJALUGU 07 NÄITUSEAUTO VÄLIMUS 5 SAMMUGA 08 KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED 11 SAMM 1 PESU 15 SAMM 2 PUHASTUS/ETTEVALMISTUS 21 SAMM 3 POLEERIMINE

More information

GB Instruction for use EE Kasutusjuhend BA11.31PB/PDEE POWERTEX Shackle PBSB/PBSP/PDSB/PDSP

GB Instruction for use EE Kasutusjuhend BA11.31PB/PDEE POWERTEX Shackle PBSB/PBSP/PDSB/PDSP GB Instruction for use EE Kasutusjuhend! BA11.31PB/PDEE24.01.17 POWERTEX Shackle PBSB/PBSP/PDSB/PDSP 1 POWERTEX Shackles Instruction for use (GB) (Original instructions) PDSB with safety bolt PDSP with

More information

MUUDETUD juunis Kõik õigused kaitstud WADA

MUUDETUD juunis Kõik õigused kaitstud WADA 1 Küsimus: Lõppkokkuvõttes vastutan mina kõige eest, mida alla neelan, süstin või manustan.vastus: Õige Seletus: Kõik sportlased peavad esitama ennetavaid küsimusi oma sportlaskarjääri ohtuseadmise vältimiseks.

More information

Kasutusjuhend Slagkrafti kraanad

Kasutusjuhend Slagkrafti kraanad Artiklinumber 470 1697-R1 Kasutusjuhend Slagkrafti kraanad SC40 / SC45 / SC70 / SC85 / SC160 Enne kraana kasutuselevõttu loe hoolega läbi terve kasutusjuhend! Eesti k., kasutusjuhendi tõlge Copyright.

More information

ARUKAS POSITSIONEER. ND9100H Rev Paigaldamise, hooldus- ja kasutusjuhendid 7 ND91H 70 et Väljaanne 1/07

ARUKAS POSITSIONEER. ND9100H Rev Paigaldamise, hooldus- ja kasutusjuhendid 7 ND91H 70 et Väljaanne 1/07 ARUKAS POSITSIONEER ND9100H Rev. 2.1 Paigaldamise, hooldus- ja kasutusjuhendid 7 ND91H 70 et Väljaanne 1/07 2 Sisukord 1 ND9000 TOOTEGRUPI KOKKUVÕTE... 3 1.1 Võtmeomadused... 3 2 ND9100H ARUKAS POSITSIONEER

More information

Rehvitemperatuuri mõõtesüsteem võistlusautole FEST14

Rehvitemperatuuri mõõtesüsteem võistlusautole FEST14 Mehhatroonika instituut MHK õppetool MHK40LT Rainer Lepik Rehvitemperatuuri mõõtesüsteem võistlusautole FEST14 Bakalaureusetöö Autor taotleb tehnikateaduste bakalaureuse akadeemilist kraadi Tallinn 2014

More information

ABB AS Nutikad laolahendused ABB-s Üldsegi mitte pilves

ABB AS Nutikad laolahendused ABB-s Üldsegi mitte pilves ABB AS 26.02.2014 Nutikad laolahendused ABB-s Üldsegi mitte pilves ABB nutikad laolahendused ABB Group Month DD, Year Slide 2 1. ABB masinatehase RFID KanBan riiulid 2. ABB komponentide kesklao automaatsed

More information

Tehnika suurepärane, käsitsetavus lihvitav

Tehnika suurepärane, käsitsetavus lihvitav Traktori test Massey Ferguson 7720 DynaVT: Tehnika suurepärane, käsitsetavus lihvitav MF 7720 DynaVT (nimivõimsusega 136 kw/185 hj ISO 14396 järgi) veenab väga heade võimsusnäitajate ja suurepärase sõidumugavusega.

More information

Where quality comes first!

Where quality comes first! Where quality comes first! Teleskooplaadur Versioon 1 2016 Kontaktandmed NC Engineering (Hamiltonsbawn) Ltd 2 Killyrudden Road, Hamiltonsbawn, Richhill, Co.Armagh, N.Ireland, BT61 9SF. Telefon: +4428 38

More information

OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT

OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT Müügiesindaja Pitsat OMANIK: AADRESS: Müügiesindaja allkiri VIN Väljalase Mudel REGISTREERIMISKUUP. REGISTREERIMISNR. Kuup. Kuu Aasta Telefoninumber: Eranumber: Töönumber:

More information

HÄMMASTAVALT mitmekülgne

HÄMMASTAVALT mitmekülgne uus 01 SISSEJUHATUS SISUKORD : SISSEJUHATUS : 01 KERE DISAIN : 03 SALONGI DISAIN : 07 MAGIC SEATS ISTMED : 09 TEHNOLOOGIA : 13 JÕUDLUS : 15 TURVALISUS : 17 TEIE JAZZ : 21 MUDELIVALIK : 23 VÄRVID : 29 ISTMEPOLSTER

More information

EVO192 ja TM50 KASUTUSJUHEND. Maaletooja: ALARMTEC AS TÖÖKOJA 1, TALLINN Tel e-post

EVO192 ja TM50 KASUTUSJUHEND. Maaletooja: ALARMTEC AS TÖÖKOJA 1, TALLINN Tel e-post EVO192 ja TM50 KASUTUSJUHEND versioon 01/2015 Maaletooja: ALARMTEC AS TÖÖKOJA 1, TALLINN 11313 Tel 6511500 e-post alarmtec@alarmtec.ee www.alarmtec.ee ALARMTEC Jaanuar 2015 1.0 TUTVUSTUS Täname teid, et

More information

ADDINOL suure jõudlusega määrdeained põllu- ja metsatehnikale. Color profile: Euroscale - Coated v2 Composite Default screen

ADDINOL suure jõudlusega määrdeained põllu- ja metsatehnikale. Color profile: Euroscale - Coated v2 Composite Default screen ADDINOL suure jõudlusega määrdeained põllu- ja metsatehnikale 7. aprill 2008. a. 14:52:20 Suure jõudlusega määrdeained põllu- ja metsatehnikale Põllu- ja metsamajandussektoris on kasutuses väga erinevad

More information

SUUNTO AMBIT3 PEAK 2.4

SUUNTO AMBIT3 PEAK 2.4 SUUNTO AMBIT3 PEAK 2.4 KASUTUSJUHEND 2016-11-30 2 1 OHUTUS... 6 2 Alustamisjuhend... 8 2.1 Nupud ja menüüd... 8 2.2 Seadistamine... 9 2.3 Sätete reguleerimine... 12 3 Funktsioonid... 14 3.1 3D-vahemaa...

More information

Kolme ahela reguleerimine. - kahe kütteahela juhtimine - ühe koduse kuumaveeahela juhtimine KASUTUSJUHEND

Kolme ahela reguleerimine. - kahe kütteahela juhtimine - ühe koduse kuumaveeahela juhtimine KASUTUSJUHEND Kolme ahela reguleerimine - kahe kütteahela juhtimine - ühe koduse kuumaveeahela juhtimine KASUTUSJUHEND www.ouman.fi H23 on kolme ahela jaoks mõeldud kütteregulaator (kaks kütteahelat ja üks kuumaveeahel).

More information

TTK 31 E KASUTUSJUHEND ÕHUKUIVATI TRT-BA-TTK31E-TC-002-ET

TTK 31 E KASUTUSJUHEND ÕHUKUIVATI TRT-BA-TTK31E-TC-002-ET TTK 31 E ET KASUTUSJUHEND ÕHUKUIVATI TRT-BA-TTK31E-TC-002-ET Sisukord Märkused kasutusjuhendi kohta... 01 Teave seadme kohta... 02 Ohutus... 04 Transport... 05 Kasutamine... 05 Vead ja rikked... 10 Hooldus...

More information

Laevamootorite tulevik Anders Toomus Osakonna juhatja AB Volvo Penta Service Communication

Laevamootorite tulevik Anders Toomus Osakonna juhatja AB Volvo Penta Service Communication Laevamootorite tulevik Anders Toomus Osakonna juhatja AB Volvo Penta Service Communication Volvo Penta Dept. CB22400 Service Communication AT 1 2014-07-28 Volvo Group Organization Group Trucks Sales &

More information

SEADMETE COMPACT AIR JA COMPACT HEAT PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND

SEADMETE COMPACT AIR JA COMPACT HEAT PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND SEADMETE COMPACT AIR JA COMPACT HEAT PAIGALDUS- JA HOOLDUSJUHEND Programmiversioon 3.00 ja uuemad versioonid COMPACT Air COMPACT Heat Originaaldokument on rootsikeelne. Registreeritud disain. Ettevõte

More information

SARI AXOS 2 012/2013

SARI AXOS 2 012/2013 SARI AXOS 2 012/2013 Kehtib alates 01.07.2012 CYCLE M 07627-800 Sobiv sissejuhatus treenimisse KETTLERi trenažööridega. Velotrenažööril CYCLE M on kiirustundlik magnetiline pidurdussüsteem, 8-astmeline

More information

SUUNTO KAILASH 2.0 KASUTUSJUHEND

SUUNTO KAILASH 2.0 KASUTUSJUHEND SUUNTO KAILASH 2.0 KASUTUSJUHEND 2016-11-07 2 1 Ohutus... 4 2 Alustamisjuhend... 6 2.1 Sätete reguleerimine... 7 2.2 Kuvad ja vaated... 7 2.3 Kodu asukoht... 8 3 Funktsioonid... 10 3.1 7R-i logiraamat...

More information

Elektribusside laadimissüsteemide tasuvus- ja tundlikkusanalüüs

Elektribusside laadimissüsteemide tasuvus- ja tundlikkusanalüüs Tartu Linnavalitsus Elektribusside laadimissüsteemide tasuvus- ja tundlikkusanalüüs Rakendusuuring Mõnus Minek OÜ www.monusminek.ee Ahto Oja I ahto.oja@monusminek.ee Tauno Trink I tauno.trink@monusminek.ee

More information

komfovent domekt DOMEKT C4 PLUS kontrolleriga ventilatsiooniseadmete seeria Elektriline paigaldus- ja kasutusjuhend

komfovent domekt DOMEKT C4 PLUS kontrolleriga ventilatsiooniseadmete seeria Elektriline paigaldus- ja kasutusjuhend komfovent DOMEKT C4 PLUS kontrolleriga ventilatsiooniseadmete seeria Elektriline paigaldus- ja kasutusjuhend ET Sisukord komfovent 1. PAIGALDUSJUHEND...4 1.1. Elektritoiteallika...4 1.2. Juhtpaneeli paigaldamine...4

More information

Mudel nr KX-TG6521FX. Enne telefoni kasutuselevõttu vt punkti Tutvumine telefoniga lehekülg 11.

Mudel nr KX-TG6521FX. Enne telefoni kasutuselevõttu vt punkti Tutvumine telefoniga lehekülg 11. Kasutusjuhend Juhtmeta digitaaltelefon Mudel nr KX-TG65FX KX-TG652FX Juhtmeta digitaalautomaatvastaja Mudel nr KX-TG652FX Pildil on kujutatud mudelit KX-TG65. Enne telefoni kasutuselevõttu vt punkti Tutvumine

More information

Heigo Erm. Tõnu Vanajuur. Alan James. Jonas Strömberg. Enno Järvekald. Lauri Künnapuu. Janno Karu. Henrik Hololei. Marko Saag.

Heigo Erm. Tõnu Vanajuur. Alan James. Jonas Strömberg. Enno Järvekald. Lauri Künnapuu. Janno Karu. Henrik Hololei. Marko Saag. Alan James Hyperloop One globaalse äriarenduse asepresident Tõnu Vanajuur Danske Banki Balti ettevõtete panganduse juht Heigo Erm Michelini Eesti turu juht Enno Järvekald Heelix Grupi juhataja Lauri Künnapuu

More information

OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT

OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT OMANIKU REGISTREERIMISSERTIFIKAAT Müügiesindaja Pitsat OMANIK: AADRESS: Müügiesindaja Allkiri VIN Mark Mudel REG. KUUPÄEV Reg nr. või litsentsi nr. Päev Kuu Aasta Tel nr: Isiklik Töö Olen varustatud ja

More information

SARI AXOS 2011/2012 Kehtib alates

SARI AXOS 2011/2012 Kehtib alates SARI AXOS 2011/2012 Kehtib alates 01.07.2011 SÕUDETRENAŽÖÖR ROWER 07985-99 Kasvatage suutlikkust sõudetrenažööril ROWER, mis kaasab liikumisse pea kõik lihasrühmad ning suurendab kehalist vastupidavust

More information

ÕHKSOOJUSPUMBAD PÕRANDAMUDEL

ÕHKSOOJUSPUMBAD PÕRANDAMUDEL ÕHKSOOJUSPUMBAD PÕRANDAMUDEL SISESEADE MFZ-KJ25VE MFZ-KJ35VE KASUTUSJUHEND Kasutajale seadme ohutuks ja õigeks kasutamiseks lugege käesolev juhend põhjalikult läbi ja säilitage see edaspidiseks kasutamiseks

More information

Mees, kelle kinnisideeks on tehtud töö kvaliteet

Mees, kelle kinnisideeks on tehtud töö kvaliteet Kiili koolis ülejärgmisel õppeaastal kaks vahetust SUURED MUUDATUSED ABIVAHENDITE TEENUSES Kiili muusikud Harju suurkontserditel KIILI LEHT KIILI VALLA AJALEHT / WWW.KIILIVALD.EE E Usun, et on põhjust

More information

ACTULUX HINNAKIRI 2016 v 1

ACTULUX HINNAKIRI 2016 v 1 ACTULUX HINNAKIRI 2016 v 1 Üldhinnakiri äriklientidele, ex works Hadsund, Denmark. Kontakt: Silvar Pippar +372 5757 0411 spi@actulux.com AVAMISSÜSTEEMID Traaversiga varustatud SA Power Mini 70-110 cm SA

More information

Mahu- ja kuluarvestus käsitöönduslikus palkehituses

Mahu- ja kuluarvestus käsitöönduslikus palkehituses 113 Mahu- ja kuluarvestus käsitöönduslikus palkehituses Meinrad Rohner Resümee Kogenud palkehitaja Meinrad Rohner (Alppisalvos OY, Soome) tutvustab artiklis käsitööndusliku palkhoone mahu- ja kuluarvestuse

More information

Kasutusjuhend ProMinent Makro TZ Dosaatorpumbad

Kasutusjuhend ProMinent Makro TZ Dosaatorpumbad ProMinent Kasutusjuhend ProMinent Makro TZ Dosaatorpumbad Makro TZ HM Makro TZ HMH Makro TZ HK Makro TZ Palun kirjutage toote identifitseerimiskood siia. ProMinent Makro TZ dosaatorpumpade korrektseks

More information

Naabrireeglid klassifitseerimisel

Naabrireeglid klassifitseerimisel Tartu Ülikool Matemaatika-Informaatika Teaduskond Matemaatilise Statistika Instituut Semestritöö: Naabrireeglid klassifitseerimisel Autor: Raivo Kolde Juhendaja: Jüri Lember 9. detsember 2004. a. Sisukord

More information

NISSAN e-nv200 EVALIA

NISSAN e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA AVASTAGE ENDA JAOKS UUS TÄISELEKTRILINE PEREAUTO Kuid idas ole leks oma mada ide deaa lset per ea utot, mill lles on ruumi viie iele le, kuue uele või sei eits tsme mele le, mis vast

More information

ZAZ 1102 TAURIA TAGAVEDRUSTUSE KINEMAATIKA MUUTMINE

ZAZ 1102 TAURIA TAGAVEDRUSTUSE KINEMAATIKA MUUTMINE Taavi Filatov ZAZ 1102 TAURIA TAGAVEDRUSTUSE KINEMAATIKA MUUTMINE LÕPUTÖÖ Transporditeaduskond Autotehnika eriala Tallinn 2016 Mina/meie,..., tõendan/tõendame, et lõputöö on minu/meie kirjutatud. Töö koostamisel

More information

SÖÖMINE KASVAME KOOS MAITSETEGA

SÖÖMINE KASVAME KOOS MAITSETEGA SÖÖMINE KASVAME KOOS MAITSETEGA Mõnikord, kui väikelapsed käed toidu sisse topivad, tekib nende emadel tahtmine juukseid katkuda. Kõigest hoolimata jäävad sellest ajast väga toredad mälestused, mida hiljem

More information

AIP Supplement for Estonia

AIP Supplement for Estonia EESTI AIP Estonia Kontakt / Contact Aadress: ennuliiklusteeninduse Aktsiaselts ennuinfo osakond Kanali põik 3 Rae küla, Rae vald 10112 Harjumaa Estonia Tel: +372 625 8323 Faks: +372 625 8200 AFS: EETYOYX

More information

TÄIUSTATUD JA SPORTLIK

TÄIUSTATUD JA SPORTLIK CIVIC 01 : SISSEJUHATUS SISUKORD 03 KERE DISAIN 07 SISUSTUSE DISAIN 09 TEHNOLOOGIA 11 MUGAV SISUSTUS 13 MAGIC-ISTMED 15 SOORITUSVÕIME 17 EARTH DREAMS TEHNOLOOGIA 19 TURVALISUS 23 TEIE CIVIC 25 MUDELITE

More information

uuenduslik energiasäästutehnoloogia kütusekulu ja CO2-heitmehulga vähendamiseks (sealhulgas start-stopp-süsteem ja pidurdusenergia regenereerimine)

uuenduslik energiasäästutehnoloogia kütusekulu ja CO2-heitmehulga vähendamiseks (sealhulgas start-stopp-süsteem ja pidurdusenergia regenereerimine) Golf Mudeli Mootor Võimsus Käigukast Hind Erihind Soodustus Tüüp kw / hj Tüüp EUR koos km-ga EUR koos km-ga EUR koos km-ga Comfort BQ12CX 1.0 TSI 6MAN 18 572 16 141 2 431 BQ12CZ 1.0 TSI 20 212 17 658 2

More information

Kaarel Zilmer Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent

Kaarel Zilmer Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent TOIMETUS Peatoimetaja Rein Jalak Kujundaja Eli Üksküla TOIMETUSKOLLEEGIUM Peeter Lusmägi Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Ühendus Sport Kõigile peasekretär Tõnu Seil Eesti Vabariigi Kultuuriministeeriumi

More information

Kinnituselemendid ja ühendustehnika. Kvaliteet, mida saab usaldada

Kinnituselemendid ja ühendustehnika. Kvaliteet, mida saab usaldada Kinnituselemendid ja ühendustehnika Kvaliteet, mida saab usaldada H&R GmbH I Osemundstraße 4 I DE 58636 Iserlohn Fon +49 2371 95316-0 I Fax +49 2371 95316-16 info@the-wire-man.com I www.the-wire-man.com

More information

Aasia riikide elanike kulutused välisreisidele (miljardites eurodes)

Aasia riikide elanike kulutused välisreisidele (miljardites eurodes) TURISM JAAPANIST EESTISSE JAAPANI ELANIKE VÄLISREISID Jaapani elanike arv on 127 miljonit. 2.a. tegid Jaapani elanikud 17,1 miljonit välisreisi 1. Reiside arv on pikka aega püsinud laias laastus samas

More information